Eemil Porola ja Guntinius niittävät menestystä Euroopan suurimmissa NRHA kilpailuissa

11.7.2024

Kempeleläinen Eemil Porola, 16, kilpailee hevosensa Guntiniuksen kanssa kuluvalla viikolla 100X European Classic kilpailussa Pariisissa Bo Ranchilla, Euroopan suurimmissa NRHA kilpailuissa. Osallistujia on 18 maasta, myös USA:n edustajia on mukana kilpailussa. Kilpailussa jaetaan Euroopassa ensimmäistä kertaa koskaan miljoona dollaria voittorahaa, ja palkintosumma on kerännyt koolle ratsukoita ympäri maailmaa.

Eemil Porola ja Guntinius sekä valmentaja Lukasz Czechowicz. kuvat Anna Porola 

 

Ratsukko aloitti kilpailuviikon urakkansa tiistaina, jolloin Porola & Guntinius tulivat toiselle sijalle Reserve Champion luokassa Rookie level 2 pistein 140,5. Keskiviikon Youth 14–18 luokassa Eemil Porola ja Guntinius sijoittuivat niin ikää toisiksi pistein 139.

”Nopea pohja toi isosti haasteita areenalla kaikille ratsukoille, vielä on pitänyt ottaa todella rauhassa ja varman päälle. Parasta ei vielä nähty mihin hevonen pystyy”, Eemil Porola kommentoi suorituksiaan.

Radat olivat ratsukolle ensimmäiset sitten 2023 kesäkuun Okna Summer Shown. Hevoselle on annettu pitempi kilpailutauko, jonka aikana sekä kuntoutus että treeni ovat tuottaneet tulosta. 

”Koska pohjalla ei ole treenikisoja tältä kaudelta, oli lähdettävä vain katsomaan miten hevonen toimii, ja hevosta kuunnellen edetä yksi luokka kerrallaan. Bo Ranch tulee nyt tutuksi ensimmäistä kertaa ja on hienoa edustaa 18 maan joukossa Suomea”, kertoo Eemilin äiti Anna Porola, NRHA Finlandin varapuheenjohtaja.

Porola vietti ennen Pariisia vajaan kuukauden Puolassa valmistautumassa kilpailuihin Roleski Ranchilla päävalmentaja Lukasz Czechowicz johdolla. Kyseessä ovat nelivuotisen yhteistyön siivittämänä Porolan ja Guntiniuksen ensimmäiset isojen areenoiden kilpailut, joita on valmisteltu huolella ja kovalla työllä.

Ratsukon valmentajana kilpailussa toimiva puolalainen Lukasz Czechowicz oli tyytyväinen ratsukon suoritukseen ja kävi radan heti startin jälkeen läpi.

”Ratsukosta ei ole epäilystäkään, varmaa tekemistä on ollut Puolaan tulosta saakka”, Czechowicz kommentoi.

Tulospalvelu: LINKKI