Esittelyssä: Camilla Aarnio-Wihuri
19.4.2018
CAMILLA AARNIO-WIHURI
1.Kerro lyhyesti itsestäsi.
Olen syntynyt v.2001 ja asun Paimiossa. Hevoseni ovat äitini tallissa Jullaksessa Kaarinassa. Kilpailen kahdella hevosella kouluratsastuksessa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla junioriluokissa. Opiskelen ensimmäistä vuotta Turun klassillisessa lukiossa.
2.Miten hevosharrastuksesi alkoi?
Äiti on aina ratsastanut, joten olen ollut pienestä pitäen hänen mukanaan tallilla. En muista milloin olen ratsastanut ensimmäistä kertaa, mutta ensimmäinen ponini oli Ville Vallaton eli ”Spukke”. Se oli itsepäinen shetlanninponi. Muistan, miten olin kentällä ratsastamassa ja Spukke päätti lähteä kävellen talliin enkä saanut sitä pysähtymään. Sen jälkeen sain 120cm korkean kirjavan Anne-ponin. Se oli aika nuori mutta kiltti. Ensimmäinen, jolla kilpailin enemmän, oli Cindy. Sillä starttasin ensimmäisissä aluekilpailuissanikin. Ensimmäiset PM:t menin Woldhoeve’s Coloradolla, joka oli rodultaan welsh part bred.
3.Tärkeimmät saavutuksesi?
Tärkeimmät saavutukseni ovat EM-edustus lapsiratsastajissa vuonna 2015 jolloin pääsin finaaliin sekä Hagenin Future Championin lapsiratsastajien kolmas sija samana vuonna.
4.Kerro hevosestasi/hevosistasi.
Zero Tolerance on 14 -vuotias hollantilaisruuna. Se on ollut minulla nyt vuoden. Zero on sähläri, joka on aina tekemässä omiaan. Se tylsistyy helposti, joten ratsastaessa sille on keksittävä puuhaa. Laukanvaihtoja Zero rakastaa ja se tekee ne hyvin. Laukkaohjelma sillä on muutenkin vahva. Kisoissa Zero yleensä innostuu ja se näyttää silloin parhaita puoliaan. Joskus ruunalla tosin saattaa kaasu hirttää kiinni.
Beautiful Samora on 12-vuotias rauhallinen ja fiksu tamma ja sekin on Hollannista. Sanni tuli minulle kesällä 2016. Sillä on hyvä ravi ja sillä on muutenkin perushyvät liikkeet. Se on kuitenkin iso joten sitä ei ole aina helppo kääntää.
5.Miten valmentaudut? Kuka sinua valmentaa?
Valmentajiani ovat Kiki Nyberg sekä maajoukkuevalmentaja Marko Björs. Äiti auttaa lisäksi niin kotona kuin kisoissakin. Kikin valmennuksessa olen käynyt tosi kauan, ensimmäisen kerran jo 6-7 -vuotiaana. Hän on valmentajana todella tarkka ja keskittyy perusasioihin. Esimerkiksi hevosen on oltava oikeasti suora ennen kuin tehdään muita asioita.
6.Mistä luulet hyvän menestyksesi johtuvan?
Äidillä on ollut suuri merkitys uraani. Hän tietää paljon hevosista ja on osannut järjestää hevosiin, valmentautumiseen ja kilpailemiseen liittyviä asioita. Minulla on myös pienestä pitäen ollut kunnolliset ponit. Paras ratsastuksenopettaja on kuitenkin aina se hyvin koulutettu hevonen.
7.Ketkä ovat esikuviasi?
Yksi esikuvistani on Ingrid Klimke. Hän ratsastaa hyvin ja kilpailee myös kenttäratsastuksessa. Myös Cathrine Dufouria arvostan. Hän on nuori ratsastaja joka on kilpaillut jo olympialaisissakin.
8.Mitkä ovat tavoitteesi?
Tavoitteenani on siirtyä vähitellen ensin kansallisella tasolla nuorten luokkiin eli Vaativaan A:han. Lisäksi tavoitteeni on päästä kansainvälisiin kisoihin ja arvokilpailuihin.
9.Mikä motivoi sinua?
Minua motivoi halu pärjätä kisoissa ja tulla jatkuvasti paremmaksi ratsastajaksi. En edes tiedä mitä olisi elämä ilman hevosia eikä minulla ole kyllä haluakaan tietää.
10.Terveisesi/vinkkisi lukijoille?
Hyvä, pätevä ja pitkäaikainen valmentaja on tärkeä. Lisäksi on tärkeää löytää oikeanlainen hevonen. Sen ei tarvitse olla tähti mutta sillä pitäisi pystyä oppimaan. On myös muistettava, että muutokset eivät tapahdu päivässä tai parissa. Muutaman kerran valmennukseen osallistuminen ei auta, on tehtävä pitkäjänteistä työtä. Lisäksi korostaisin sitä, että hevosen kanssa on tärkeää viettää muutenkin aikaa kuin pelkästään ratsastaa.
Uutiset
- 12.12.2024Helsinki International Horse Show´lle merkittävä valtionavustus
- 12.12.2024Ypäjän Hevosopisto tuo kansainvälisen Finnderbyn takaisin – perinteikäs kilpailu hypätään 28. kesäkuuta 2025
- 11.12.2024Veera Salminen toista kertaa ponien kansainväliseen finaaliin
- 8.12.2024Pekka Larsenin muistoa kunnioittaen
- 1.12.2024Valtteri Gundersby ja Clavina Y estehallimestarit 2024
- 30.11.2024Esteratsastuksen BOWA Hallisarja käynnistyi Ypäjällä
- 29.11.2024Ratsastustuntien arvonlisävero nousee 14 prosenttiin
- 28.11.2024Olympialaisten koulujoukkueelle kaksi ehdokkuutta Urheilugaalassa!
- 25.11.2024Nyholm ja Gundersby uudelleen valittiin Ratsastajainliiton hallitukseen
- 24.11.2024Syyskokouksessa palkittiin kymmenen alan ansioitunutta toimijaa