Este-SM – Pipsa Koski ja Iprimero kärkeen ennen SM-finaalia

9.8.2024

Esteratsastuksen SM-kilpailujen toisena kilpailupäivänä nähtiin paljon hyviä suorituksia. Pipsa Koski varmisti Iprimerolla 145 cm luokan nollaradallaan itselleen SM-kilpailun kärkisijan kahden osakilpailun jälkeen. Ratsukolla on 1,6 virhepistettä ennen kolmatta osakilpailua. Ensimmäisen osakilpailun voittaja, somerolainen Janna Huhtanen ja Hamont saivat kolme aikavirhettä, ja ovat nyt toisena. Vuoden 2022 kultamitalisti, kirkkonummelainen Petra Heikkinen Hurbyllä on kolmantena.

Pipsa Koski ja Iprimero. Kuva Heidi Lammi.

 

”Hevonen kyllä tsemppasi ja hyppäsi hyvin, se toimi hyvin. Yritän olla ottamatta turhia paineita sunnuntaista. Tietysti tässä nyt vielä pitää miettiä, kummalla hevosellakin lähtee, sillä Jumperkin hyppäsi todella skarpisti ja hyvin”, sanoo Pipsa Koski Iprimerosta ja tilanteestaan kahden osakilpailun jälkeen.

 

Petra Heikkinen ja Hurby voittivat toisen osakilpailun. Kuva Heidi Lammi.

 

Ikäryhmissä tasaista

Jone Illi ja Its Me G. Kuva Hanna Heinonen.

 

Nuorissa ratsastajissa karijokelainen Jone Illi siirtyi Its Me G:llä kärkeen yhteistuloksella 4,4 virhepistettä. Toisen osakilpailun kaksoisvoittaja Alina Salo Tervakoskelta on toisena Kikillä ja ensimmäisen osakilpailun voittaja Martta Weckstén ja Delaney 9 kolmantena.

”Tänään meni jo vähän paremmin. Hevoset olivat rennompia ensimmäisen päivän jälkeen, ja olivat helpommin ratsastettavissa. Olen niistä tosi ylpeä. Luultavasti lähden Kiki on aika varma hyppääjä. Todella luottavaisin fiiliksin lähden, todella innoissani lähden hyviltä sijoilta viimeiseen päivään”, sanoo nuorissa kaksoisvoiton ottanut Alina Salo.

 

Alina Salo ja Da Vinci. Kuva Hanna Heinonen.

 

Junioreissa Aida Hämäläinen pitää ykköstilaa Prada de la Linierellä, tuloksenaan tällä hetkellä vain 1,4 virhepistettä. Veera Salminen on Pure Joylla toisena, ja koska ratsastajat saavat valita vain yhden hevosen kolmanteen osakilpailuun, Linda Keinänen ja I´m Quick kolmantena.

”Kyllä minä veikkaan, että Prada de la Linierellä lähdetään sunnuntaina. Sillä on niin paljon vähemmän virhepisteitä, ja se tuntuu todella hyvältä nyt”, kertoo junioreissa kärkitilaa pitävä kirkkonummelainen Aida Hämäläinen.

Ratkaisevat kolmannet osakilpailut hypätään Ypäjän derbykentällä sunnuntaina. Ratsukoilla on siis lauantaina välipäivä.

”Ihan normaalia treeniä teemme huomenna, että heppa pysyy virkeänä ja rentona. Paljon olemme ulkona, ettei se ole vain karsinassa. Yritetään pitää heppa hyvällä mielellä, ja itsekin samalla pysyä.”

Lapsiratsastajissa nolla virhepisteellä on kahden kierroksen jälkeen neljä ratsukkoa; Nita Tolonen ja Keep Going, Vera Sorvoja ja Little QM, Nanelle Selenius ja Plan BL ja lapsiratsastajien EM-mitalisti Sani Illi ja Backwoods Challenger.

 

Anna Fingerroos ja So Malleway. Kuva Hanna Heinonen.

 

Pikkuponeissa lajimestaruuskilpailun kärkisijan jakavat ennen viimeistä osakilpailua seinäjokelainen Anna Fingerroos ja So Malleway ja espoolainen Angelina Appelqvist ja Karlos neljällä virhepisteellä. Helga Huhtasalo on kiinni pronssissa Flowerilla, ratsukolla on 16 virhepistettä. Ponien lajimestaruuskilpailussa on mukana enää espoolainen Veera Salminen ponillaan Nero van de Bucxtale.

Myös nuoret hevoset pääsivät vauhtiin, kun FWB-yhdistyksen Breeders´ Prize kasvattajakilpailun 1. osakilpailu nähtiin derbykentällä. Kilpailu- ja ilmoittautumisoikeus on kaikilla 6-vuotiailla FWB-hevosilla sekä varsoneilla 7-vuotiailla FWB-tammoilla, joilla ei ole varsa alla. Hevosen tulee olla FWB-kantakirjaan ensirekisteröity, merkitty pääosastoon ja polveutuu jalostukseen hyväksytystä isäoriista. Kilpailussa käydään kolme osakilpailua, jotka ratsastetaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Viisi ratsukkoa seitsemästä suoritti radan virhepisteettömästi ensimmäisen osakilpailun.

Kilpailut Ypäjän derbykentällä ovat seurattavissa suorana lähetyksenä ClipMyHorse-palvelussa, tai voit tulla paikan päälle nauttimaan kilpailutunnelmasta. Kilpailualueelle on vapaa pääsy.

Aikataulu Ypäjän Hevosopisto
10.8. lauantai

klo 10.00 Pikkuponien 3. osakilpailu
klo 11.20 Ponien 3. osakilpailu
klo 12.40 Lapsiratsastajien 3. osakilpailu
klo 14.30 Veteraanein 3. osakilpailu
klo 15.45 Hankkija Breeders´Prize 2. osakilpailu 6-vuotiaille hevosille
klo 16.40 5-vuotisderby 1. osakilpailu

11.8. sunnuntai
klo 10.00 5-vuotisderby 2. osakilpailu
klo 11.00 Hankkija Breeders´Prize 3. osakilpailu 6-vuotiaille hevosille
klo 12.15 Nuorten ratsastajien 3. osakilpailu
klo 13.30 Senioreiden 3. osakilpailu
klo 15.10 Junioreiden 3. osakilpailu
 

Kansallinen esteratsastus, Ypäjän Hevosopisto
Tilanne 9.8.2024

Senioreiden Suomen mestaruus, 2. osakilpailu 145 cm, 15 lähtijää, 4 sijoittuu
1) Petra Heikkinen, Sjökulla Riders – Hurby 0/68.46, 2) Valtteri Gundersby, Riding Club Solbacka – Clavina Y 0/69.26, 3) Pipsa Koski, Hattel Riders – Iprimero 0/71.38, 4) Jenna Yrjövuori, Kaarinan Kenttäratsastajat Kake – Lui 0/71.55..
Tilanne 2. osakilpailun jälkeen
1) Pipsa Koski / Iprimero, 1,6 vp
2) Janna Huhtanen / Hamont, 3,0
3) Petra Heikkinen / Hurby 3,2

Nuorten ratsastajien Suomen mestaruus, 2. osakilpailu 140 cm, 6 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Alina Salo, Salon Ratsastusseura – Da Vinci 0/70.16, 2) Alina Salo, Salon Ratsastusseura – Kiki 4/71.15..
Tilanne 2. osakilpailun jälkeen
1) Jone Illi / Its Me G, 4,4 vp
2) Alina Salo / Kiki, 6,2
3) Martta Weckstén / Delaney 9, 8,0

Junioreiden Suomen mestaruus, 2. osakilpailu 130 cm, 12 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Aida Hämäläinen, Sjökulla Riders – Prada De La Liniere 0/78.81, 2) Veera Salminen, Vitträskin Ratsastajat – Pure Joy 3 3/85.59, 3)Mona Relander, Riding Club Solbacka – Ibeau Smh 4/81.75..
Tilanne 2. osakilpailun jälkeen:
1) Aida Hämäläinen / Prada de la Liniere, 1,4 vp
2) Veera Salminen / Pure Joy 3, 5,3
3) Aida Hämäläinen / Calico Z 8,0
4) Linda Keinänen /  I´m Quick 8,4

Hankkija Breeders' Prize, 1. osakilpailu 120 cm, 8 lähti, sijoittui 2
1) Susanna Rautanen, Ratsastusseura Tavastia – Frigård Zina 0/72.25, 1) Hassan Iber, Ypäjän Ratsastajat – Longtemps Ami 0/73.14, 1) Milla Nurmi, Keisarinmäen Ratsastajat – Still-Hof Clarimost 0/77.85, 1) Sanna-Kaisa Mikkola, Keisarinmäen Ratsastajat – Still-Hof Unrico 0/75.70, 1) Salla Varenti, Ypäjän Ratsastajat – Charming Blue Prince 0/79.89,

Lähtölistat ja tulokset: LINKKI  
Järjestäjä: Ypäjä Championship Weekend – Hevosopisto

Pikkuponit, ponit ja veteraanit kilpailevat lajimestaruuksista Ypäjällä, 10.8. klo 11.04.