Este-SM – Vera Sorvoja ja Little QM lapsiratsastajien Suomen mestariksi

10.8.2024

Esteratsastuksen SM-kilpailujen kolmantena päivänä juhlittiin ensimmäistä Suomen mestaruutta Ypäjän Hevosopistolla, kun Vera Sorvoja varmisti voiton Little QM:llä hyppäämällä kaikki radat virhepisteittä. Lapsiratsastajien EM-mitalisti Sani Illi ja Backwoods Challenger sai viimeisellä kierroksella yhden pudotuksen ja otti hopeaa. Pronssista uusittiin kolmen ratsukon kesken. Isabel Olsson oli Hayalla nopein virheettömällä suorituksella ja nousi palkintokorokkeelle.

Vera Sorvoja ja Little QM lapsiratsastajien Suomen mestariksi. Kuvat Hanna Heinonen.

 

”Tosi hyvä fiilis jäi radasta. Rata ei tuntunut kovin paljoa vaikealta, mutta vesisade vaikutti hieman suoritukseen, kun en nähnyt kovin paljoa eteenpäin,” summaa espoolainen Vera Sorvoja suoritustaan.

Isabel Olsson (vas.), Vera Sorvoja ja Sani Illi.


Ypäjällä sateisessa säässä ratkottiin myös lajimestaruudet poneissa, pikkuponeissa ja veteraaniratsastajissa. Poneissa viimeiseen osakilpailuun lähti vain espoolainen Veera Salminen Nero van de Bucxtalella. Hän hyppäsi neljä kierrosta vain yhdellä pudotuksella. Pikkuponeissa loppuun asti tasaväkiset espoolainen Angelina Appelqvist ja Oatfield Starbreeze ja seinäjokelainen Anna Fingerroos ja So Malleway uusivat vielä kullasta neljän kierroksen jälkeen. Espoolainen Appelqvist vei voiton hypättyään uusinnan virheettömästi.

”Tosi hyvät fiilikset! Star oli ihan mahtava, se hyppäsi koko sydämestään minun puolestani”, kertoo Angelina Appelqvist radasta ja ponistaan.

 

Angelina Appelqvist ja Oatfield Starbreeze.

 

Myös veteraaniratsastajat kilpailivat lajimestaruudesta 110-120 cm tasolla. Voittoon nousi selkeällä erolla muihin Pirita Rautpalo ja Titanic D'Estran vain 5,11 virhepisteen yhteistuloksella. Camilla Segercrantz ja Coriostro oli hopealla ja Virpi Mäki-Opas ja Grande Alegria pronssilla.

”Olin aika hermostunut ja minulla kokenut hevonen, joten luotin siihen, että jos minulle tulee virhe, hevonen kyllä korjaa sen. Ihana hevonen, tykkäsin kisasta ja kisakumppaneista. Oli hyvä kilpailu!”, iloitsee nummelalainen Pirita Rautpalo voittoaan.

 

Camilla Segercrantz (vas.), Pirita Rautpalo ja Virpi Mäki-Opas.

 

Nuorten hevosten kilpailut

Finnish Warmblood -yhdistyksen nuorten hevosten Breeders´ Prize kilpailuista nähtiin toinen osakilpailu, jossa kärjessä on Still-Hof Unrico ja Sanna-Kaisa Mikkola ainoalla virhepisteettömällä suorituksella. Casino von Aulanko ja Salla Varenti ovat vain yhden virhepisteen päässä Mikkolasta. Tänään viisivuotiaat aloittivat 5-vuotisderbyn, jossa nähtiin kolme hienoa virhepisteetöntä rataa. Molemmat nuorten hevosten kilpailut ratkeavat sunnuntaina.

Ypäjällä jaetaan sunnuntaina SM-mitalit senioreille, nuorille ratsastajille ja junioreille. Virhepiste-erot ovat kärkiratsukoiden välillä pienet, joten viimeiset kaksi kierrosta voivat vielä muuttaa tuloslistaa.

Kilpailut Ypäjän derbykentällä ovat seurattavissa suorana lähetyksenä ClipMyHorse-palvelussa, tai voit tulla paikan päälle nauttimaan kilpailutunnelmasta. Kilpailualueelle on vapaa pääsy.

Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale.

Aikataulu Ypäjän Hevosopisto
11.8. sunnuntai

klo 10.00 5-vuotisderby 2. osakilpailu
klo 11.00 Hankkija Breeders´Prize 3. osakilpailu 6-vuotiaille hevosille
klo 12.15 Nuorten ratsastajien 3. osakilpailu
klo 13.30 Senioreiden 3. osakilpailu
klo 15.10 Junioreiden 3. osakilpailu

Kansallinen esteratsastus, Ypäjän Hevosopisto
Tulokset 10.8.2024
Lapsiratsastajien Suomen mestaruuskilpailu
, 115-125 cm, lähti 16
1) Vera Sorvoja / Little Q M, RCR, 0 vp
2) Sani Illi / Backwoods Challenger, MYRat, 4
3) Isabel Olsson / Haya, VittRa, 12

Ponien lajimestaruus, 110-125 cm, lähti 3
1) Veera Salminen / Nero van de Bucxtale, VitRa, 4,0 vp

Pikkuponien lajimestaruus, 100-115 cm, lähti 10
1) Angelina Appelqvist / Oatfield Starbreeze LoR, 24/0-40.87
2) Anna Fingerroos / So Malleway, JARA 24/4-37.70

Veteraanien lajimestaruus, 110-120 cm, lähti 7
1) Pirita Rautpalo / Titanic D'Estran, L-ER, 5,11 vp.
2) Camilla Segercrantz / Coriostro, KeiRa,14,00
3) Virpi Mäki-Opas / Grande Alegria, LehRa, 17,41

Lähtölistat ja tulokset: LINKKI  
Järjestäjä: Ypäjä Championship Weekend – Hevosopisto