Esteratsastuksen NBCH – Jone Illille junioreiden PM-kultaa

30.6.2024

Tanskan Hjallerupissa ratsastetut Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet on esteratsastuksen osalta saatu päätökseen. Junioreissa uransa toiseen PM-kultaan ratsasti Jone Illi, ratsuna Its Me G. Yhteensä mestaruusfinaaleissa nähtiin sunnuntaina 6 suomalaisratsukkoa.

Jone Illi ja Its Me G Ypäjällä kesäkuussa 2024. Arkistokuva Heidi Lammi

Karijoelta kotoisin oleva Illi, 16, otti kilpailun kärkipaikan kilpailun toisella kierroksella, ja piti sitä finaaliin saakka virhepistein 0,27. Yhteen pudotukseen Illillä oli 135 cm tasolla ratsastetun kilpailun finaalikierroksella varaa, sillä toista tilaa pitänyt Ruotsin Ella Löfqvist lähti finaaliin virhepisteillä 5,76.

”Hyvä fiilis, Its Me G hyppäsi hyvin, tämä on sille ensimmäinen arvokisa, ja olen todella ylpeä hevosesta, se paransi täällä joka päivä”, Jone Illi kertoo.

”Kisoissa on ollut mukavaa, täällä on hyvät järjestelyt, iso areena ja hyvä pohja, tallialueella pääsee syöttelemään hevosia vihreälle. Meillä oli Suomi-tiimin kesken tosi hyvä tiimihenki, harmi ettei tullut joukkuemitalia. Kaikki suomalaiset ratsastivat hyvin”, Illi tsemppaa joukkuekavereitaan.

Illin perheen kisaturnee jatkuu seuraavaksi Hollantiin, kohti Aachenin perinteikästä kilpailua. Its Me Geen lisäksi Keski-Eurooppaan matkaan Celtas Quillian.

Nuorten ratsastajien 140 cm finaalikierroksella kymmenen parhaan joukossa nähtiin kaksi suomalaisratsastajaa. Naantalilainen Alina Salo, 19, oli Kikin kanssa kahdeksas ja hyvinkääläinen Anni Hjerpe, 20, yhdeksäs ratsulla Lipstick HX.

Lapsiratsastajissa Vitträskin Ratsastajia edustava Isabel Olsson, 14, sekä mankilalainen Nita Tolonen, 12, selvittivät molemmat tiensä finaalikierrokselle. Olsson oli kokonaistuloksissa kuudes ratsullaan Haya, ja Tolonen kokonaiskilpailun 11. ratsulla Keep Going.