FEI järjestää keskustelun kouluratsastuksen haasteista ja tulevaisuuden strategiasta

30.8.2024

Kansainvälinen Ratsastajainliitto, FEI järjestää 1.10.2024 sidosryhmilleen kokouksen, jonka aiheena on kouluratsastuksen tämänhetkinen tilanne. FEI tiedottaa haluavansa lokakuussa aloittaa keskustelun kouluratsastuksessa parhaillaan vaikuttavista haasteista.

Kuvituskuva FEI / Richard Juilliart.

 

Koolle kerätään edustajia kansallisista ratsastajainliitoista ja sidosryhmistä mukaan lukien urheilijat, toimihenkilöt, kisajärjestäjät, valmentaja ja eläinlääkärit. Keskustelulla halutaan luoda pohjaa kouluratsastuksen laajemmalle ja pidemmän aikavälin strategialle. Kokous tarjoaa myös mahdollisuuden päivittää kuulijoita nykyisistä ja tulevista tutkimus- ja kehityshankkeista, mukaan lukien hevosten suututkimukset.

”Vaikka FEI on sitoutunut etsimään yhteisiä ratkaisuja ja edistämään yhteisymmärrystä aina kun se on mahdollista, hevostemme turvallisuus ja hyvinvointi ovat edelleen tärkein prioriteettimme. Perimmäisenä tavoitteemme on varmistaa, että kouluratsastus on laji, jossa urheilua harjoitetaan tavalla, joka keskittyy ja huomioi hevosen mukavuuden", sanoo FEI:n pääsihteeri Ingmar de Vos.

”FEI on valmis tekemään tarvittavat päätökset varmistaakseen, että täytämme lupauksemme olla hevoskumppaneidemme vartija, ja parantaaksemme urheilumme turvallisuus- ja hoitostandardeja. Olemme viime kuukausina osoittaneet, että FEI on valmis puuttumaan ja ryhtymään päättäväisiin toimiin tarpeen tullen.”

”Lajiemme kehittyessä meidän on sopeuduttava ja löydettävä tehokkaita ratkaisuja nykyisiin haasteisiin. Menestyksemme riippuu yhteisön halukkuudesta lähestyä näitä asioita avoimin mielin ja työskennellä yhdessä kohti yhteistä lopputulosta."

Lue koko uutinen: LINKKI

Lisätietoa
- Be a Guardian: A fundamental reframing of equestrian care
- FEI Action Plan: https://www.fei.org/guardians/action-plan/
- Watch! Horse welfare is paramount: Be a Guardian

Muokattu tekstiä 30.8. klo 17.59 sen osalta, ettei kokous ole todennäköisesti avoin.