Finnderby Festival alkaa keskiviikkona - Derby Day vetää osallistujia Hevosopistolle

3.6.2024

Ypäjän Hevosopiston odotettu Finnderby Festival käynnistyy keskiviikkona 5. kesäkuuta ja jatkuu aina 19. kesäkuuta asti. Festivaalin ensimmäisen viikon huipennuksena nähdään sunnuntaina järjestettävä XXXXVIII Finnderby, jota sponsoroi Helsinki International Horse Show.

Sari Lundén ja Lasdiema vuoden 2014 Finnderbyssä. Kuva Heidi Lammi.

 

Ypäjän Hevosopiston tiedote

Ensimmäisen festivaaliviikon aikana kilpailut käydään 5.–9. kesäkuuta, ja kohokohta on ehdottomasti sunnuntaina, jolloin derbykentällä nähdään Poniderby, Suomenhevosderby, Pikkuderby sekä legendaarinen Finnderby.

Tämän vuoden Finnderbyyn on ilmoittautunut 19 ratsukkoa. Mukana ovat muun muassa viime vuoden voittaja Jasmin Engblom hevosella Indy-Loma sekä vuoden 2014 voittaja Essi Horttanainen hevosella Diamante de Dragon. Myös kenttäratsastuksen olympiajoukkueeseen valittu Veera Manninen ja Sir Greg osallistuvat kilpailuun.

Pikkuderby on houkutellut peräti 42 osallistujaa, Poniderby 8 ja Suomenhevosderby 15.

Ensimmäisen festivaaliviikon aikana yleisö pääsee nauttimaan myös monipuolisista esteratsastuskilpailuista, kuten ponien Talent Cupin finaalista, Racing Noviisisarjasta ja Racing Trophysta, Hankkija Pikkuponi- ja Ponicupista, Legimia Lapsiratsastajien Cupista, BOWA Junioricupista sekä Ratsastuksenopettajien mestaruudesta 2024. Avoimia luokkia on tarjolla 60 cm tasolta aina 135 cm tasolle asti.

Kouluratsastuksessa kilpaillaan perinteisesti ikäluokkien omissa derbyluokissa. Poniderbyn, Junioriderbyn ja Children’s Derbyn ensimmäiset osakilpailut käydään heti keskiviikkona ja toiset osakilpailut torstaina. Seniorit aloittavat kilpailunsa perjantaina ja jatkavat toisella osakilpailulla lauantaina. Perjantaina nähdään myös Hevosopiston oman kilpailusarjan Prestige Cup by Equality line osakilpailut sekä Horse & Rider Junioricup ja Ponicup osakilpailut. Sunnuntaina kouluratsastuskilpailut huipentuvat ikäluokkien ja suomenhevosten vapaaohjelmiin sekä ratsastuksenopettajien mestaruuskilpailuun.

Pararatsastajat kilpailevat lauantaina ja sunnuntaina.

Kilpailujen lisäksi yleisö voi seurata sunnuntaina kanihypyn kilpailuja derbykentän vieressä, hypätä keppareiden omaa derbyrataa, nauttia herkullisesta brunssista derbyklubilla sekä osallistua sunnuntain paras derbyasu -kilpailuun ja voittaa HIHS VIP-liput.

Ensimmäisen viikon aikana sisäänpääsy on yleisölle ilmainen.
 

Alustava aikataulu, muutokset mahdollisia:
Esteratsastus 9.6.

  • Poniderby                       klo 9
  • Suomenhevosderby       klo 9.50
  • Pikkuderby                      klo 11.10
  • Finnderby                        klo 14.00

Kilpailujen aikataulut, lähtölistat ja tulokset päivittyvät Equipe Onlineen.
Lisätietoja ja ohjelma löytyvät tapahtuman kotisivuilta: https://hevosopisto.fi/tapahtuma/finnderby-festival/