Henri Ruoste ja Ville Vaurio esiintyvät yhdessä Helsinki Horse Show´ssa

23.9.2024

Pariisin ja Tokion olympiaratsastaja, kouluratsastaja Henri Ruoste pitää Helsinki Horse Show´n lauantain suositun valmennusklinikan. Ja hänen valmennettavansa on Suomen mestari, PM-kultamitalisti ja EM-ratsastaja Ville Vaurio, joka on työskennellyt ja valmentautunut Ruosteen tallilla Saksassa.

Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond. Kuva Hippos-lehti, Sonja Holma.

 

Helsinki International Horse Show´n tiedote

Ruoste on harvinainen ja mieluisa vieras suomalaisyleisölle.  Hän on noussut Pariisin olympialaisten siivittämänä maailmanlistalla jo sijalle 36. Suomen koulujoukkue sijoittui Pariisin joukkuekilpailussa kahdeksanneksi. Ruoste on menestyksekäs kilparatsastaja mutta myös valmentaja.

Vaurion ja Ruosteen yhteinen taival alkoi jo, kun Vaurio lähti 19-vuotiaana Iso-Britanniaan kesätöihin.

”Olin myös Saksassa hänen luonaan muutamia kertoja töissä. Tein tallitöitä, groomasin ja pikkuhiljaa sain hevosia ratsastettavaksi. Viimeiset pari vuotta olin ratsuttajana”, kertoo viitisen vuotta sitten Suomeen siirtynyt Vaurio.

”Henrillä on todella iso kädenjälki minun uraani. Hän on auttanut, lainannut hevosia ja työllistänyt. Minä olen puolestani yrittänyt tehdä oman osuuteni mahdollisimman hyvin.”

Vaurio ratsastaa Helsingissä joko Grand Prix -hevosellaan Dantella tai kenttähevosellaan Merry Francisilla. Hän uskoo, että valmennusklinikka tulee olemaan mielenkiintoinen.

 

Ville Vaurio ja Dante NL. Kuva Tuuli Männistö.

 

”Esiinnymme ensimmäistä kertaa Henrin kanssa yhdessä! Olemme hyvin samalla aaltopituudella. Olemme perfektionisteja ja haluamme, että hevoset kulkevat hyvin. Myös huumorintajumme sopii yhteen. Hevosten kanssa on hyvä olla rento ilmapiiri.”

Kouluratsastuksen Kultajousi -miniklinikka on lauantaina 26.10. päivällä Kansainvälisessä Grand Prix –näytöksessä heti kouluratsastuksen kansainvälisen vapaaohjelman, RTV Grand Prix Freestyle -luokan, jälkeen.

Tutustu Helsinki International Horse Show´n ohjelmaan: https://helsinkihorseshow.fi/ohjelma/

Lipunmyynti: LINKKI

Helsinki Horse Show järjestetään viimeisen kerran Helsingin jäähallissa 23.-27.10.2024. Kansainväliset ratsastustähdet kilpailevat maailmancupin osakilpailussa 250.000 euron palkintorahoista ja tärkeistä maailmancupin pisteistä. Jäähallille odotetaan saapuvan viisipäiväisen tapahtuman aikana jälleen yli 50.000 kävijää. 

Maailmacupkaudesta 2025-2026 alkaen Helsinki Horse Show järjestetään keväisin Messukeskuksessa. Ensimmäisen tapahtuman ajankohta Helsingin Messukeskuksessa on 25.2.-1.3.2026.