Hevosalan Vuoden Kavionjälki -tunnustus uraauurtavalle Maarit Hollménille
5.4.2019
Suomen Hippos ry ja Suomen Ratsastajainliitto ry jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Tänä vuonna palkinto jaettiin 10. kerran ja sen sai uraauurtava, äskettäin eläköitynyt MTK:n hevosasiamies Maarit Hollmén Eurajoen Luvialta.
Hollmén vastaanottaa tunnustuksen lauantaina 6.4. Hevoset-messuilla järjestettävässä tilaisuudessa. Palkinnon luovuttavat Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Pekka Törmälä, Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.
Raadin mukaan Maarit Hollménin rooli hevosalan sidosryhmäyhteistyön edistäjänä on ollut merkittävä.
– Maarit on toiminut MTK-organisaatiossa järjestöagrologina yli 30 vuotta, hän on antanut mittaamattoman arvokkaan panoksensa erityisesti hevosalan edunvalvontaan ja kehittämistyöhön, raadin edustaja Vesa Mäkinen kertoo.
– Järjestöagrologin toimen ohella Maarit on toiminut 15 vuotta MTK:n ensimmäisenä, uraauurtavana hevosasiamiehenä. Maarit on ollut mukana Suomen Hippoksen ja Suomen Ratsastajainliiton kanssa perustamassa Hevosalan haasteet -työryhmää, joka on myöhemmin tunnettu nimellä Mahdollisuuksien hevonen -työryhmä. Hän on myös ollut lukuisia kertoja tärkeä linkki hevosalan asiantuntijoiden, lainsäätäjien ja sidosryhmien välillä, Mäkinen jatkaa.
Sidosryhmien ja yhteisöjen merkitys hevosalalle on huomionarvoinen
Tuore Kavionjälki-palkittu arvostaa hevosalan tunnustusta.
– Tieto tästä huomionosoituksesta yllätti melkoisesti ja otan tunnustuksen arvostaen ja kiitollisin mielin vastaan. Voisin tulkita tunnustuksen taustatahojen päätöstä niinkin, että halutaan huomioida myös sellainen hevosalan hyväksi tehtävä työ, joka ei aina ollenkaan näy ulospäin eikä ole isosti otsikoissa. Edunvalvonta- ja kehittämistyö on usein sellaista, Maarit Hollmén toteaa.
Sidosryhmien ja yhteisöjen merkitys hevosalalle on huomionarvoinen.
– Ei mikään ala pärjää yksin ja sisäänpäin lämpiämistä on aina syytä varoa. Myös puhtaasti perustietoa ja ennen kaikkea oikeaa tietoa alasta saadaan sidosryhmäyhteistyöllä levitettyä. Toivon, että hevosalan yli laji- ja toimialarajojen menevä yhteistyö säilyy hyvänä ja lisääntyy. Siten voidaan varmistaa hevosta ja koko alaa koskettavien asioiden edistyminen ja myönteiset päätökset, Hollmén jatkaa.
Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen jako lauantaina 6.4. klo 12.50 Hankkija-areena, A-halli, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus.
Aiemmin palkinnon ovat saaneet Anne Laitinen (2018), PowerParkin Pekka Lillbacka ja Nordic King -ravitapahtuma (2017), Kontion perhe (2016), hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adam (2015), SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall (2014), Ingmanin perhe (2013), Espoon Ratsupolut ry (2012), Eduskunnan Hevosystävien Seura (2011) ja Gun Järnefelt (2010).
Uutiset
- 12.12.2024Helsinki International Horse Show´lle merkittävä valtionavustus
- 12.12.2024Ypäjän Hevosopisto tuo kansainvälisen Finnderbyn takaisin – perinteikäs kilpailu hypätään 28. kesäkuuta 2025
- 11.12.2024Veera Salminen toista kertaa ponien kansainväliseen finaaliin
- 8.12.2024Pekka Larsenin muistoa kunnioittaen
- 1.12.2024Valtteri Gundersby ja Clavina Y estehallimestarit 2024
- 30.11.2024Esteratsastuksen BOWA Hallisarja käynnistyi Ypäjällä
- 29.11.2024Ratsastustuntien arvonlisävero nousee 14 prosenttiin
- 28.11.2024Olympialaisten koulujoukkueelle kaksi ehdokkuutta Urheilugaalassa!
- 25.11.2024Nyholm ja Gundersby uudelleen valittiin Ratsastajainliiton hallitukseen
- 24.11.2024Syyskokouksessa palkittiin kymmenen alan ansioitunutta toimijaa