Hevosenlihan markkinoiden tehostamishanke käyntiin
1.6.2010
Suomen Hippos ry on käynnistänyt Hevosenlihan markkinoiden tehostaminen - nimisen hankkeen, jonka tavoitteena on etsiä keinot ja rakentaa toimintamalli hevosenlihan markkinoiden tehostamiseksi.
Hankkeen tavoitteena on saada aikaan tarpeellinen keskusteluyhteys ja toimiva yhteistyöverkosto teurastamojen ja muun elintarviketeollisuuden suuntaan. Haastattelututkimuksen ja muiden selvitysmenetelmien avulla kootaan konkreettiset toimenpide-ehdotukset ja tehdään suunnitelma asian eteenpäin viemiseksi. Pitkän tähtäimen tavoitteena on kaksinkertaistaa hevosten teurasmäärä. Suomen noin 70 000 hevosesta noin 4 000 poistuu vuosittain. Tällä hetkellä vain noin 1 000 hevosta teurastetaan elintarvikekäyttöä varten.
Hanke toteutetaan ajalla 1.3.-30.11.2009. Hankkeen osa-aikaisena projektisihteerinä työskentelee Veera Nieminen. Ohjausryhmään kuuluu jäseniä seuraavista organisaatioista: Hippolis- Hevosalan osaamiskeskus ry, MTK ry, Suomen Hevostietokeskus, MTT Hevostutkimus, Suomen Eläinlääkäripraktikot ry, Suomen Hevosenomistajien keskusliitto ry, Suomen Ratsastajainliitto ry, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Lihakeskusliitto ry.
Hankkeelle on saatu rahoitusta Maa- ja metsätalousministeriön elintarviketalouden laatustrategiasta.
Tiedote: Suomen Hippos ry
Uutiset
- 16.4.2025Uudistetut ulkokauden Pohjola-sarjat käynnistyvät toukokuussa
- 16.4.2025Heinä ei ole vain ruokaa – se on osa luontaista käyttäytymistä
- 13.4.2025Ratsastajainliiton kevätkokous pidettiin Tampereella
- 13.4.2025Valiomerkit 2024 jaettiin kevätkokouksessa
- 13.4.2025Ratsastajainliiton Vuoden palkittavat 2024
- 12.4.2025Saana Nieminen upeasti voittoon 140 km matkalla
- 12.4.2025Emma Kanervan ja Greek Airin olympiarata vuoden 2024 sykähdyttävimmäksi hevoshetkeksi
- 11.4.2025Ratsastus säilyttää paikkansa Los Angelesin olympialaisissa
- 9.4.2025Varusteilla on väliä hevosharrastuksessa - tarkista nämä ennen kuin nouset satulaan
- 8.4.2025Kyra Kyrklund -kannustuspalkinto Kokolle, Prittiselle ja Sellmanille