Hevosenlihan markkinoiden tehostamishanke käyntiin
1.6.2010
Suomen Hippos ry on käynnistänyt Hevosenlihan markkinoiden tehostaminen - nimisen hankkeen, jonka tavoitteena on etsiä keinot ja rakentaa toimintamalli hevosenlihan markkinoiden tehostamiseksi.
Hankkeen tavoitteena on saada aikaan tarpeellinen keskusteluyhteys ja toimiva yhteistyöverkosto teurastamojen ja muun elintarviketeollisuuden suuntaan. Haastattelututkimuksen ja muiden selvitysmenetelmien avulla kootaan konkreettiset toimenpide-ehdotukset ja tehdään suunnitelma asian eteenpäin viemiseksi. Pitkän tähtäimen tavoitteena on kaksinkertaistaa hevosten teurasmäärä. Suomen noin 70 000 hevosesta noin 4 000 poistuu vuosittain. Tällä hetkellä vain noin 1 000 hevosta teurastetaan elintarvikekäyttöä varten.
Hanke toteutetaan ajalla 1.3.-30.11.2009. Hankkeen osa-aikaisena projektisihteerinä työskentelee Veera Nieminen. Ohjausryhmään kuuluu jäseniä seuraavista organisaatioista: Hippolis- Hevosalan osaamiskeskus ry, MTK ry, Suomen Hevostietokeskus, MTT Hevostutkimus, Suomen Eläinlääkäripraktikot ry, Suomen Hevosenomistajien keskusliitto ry, Suomen Ratsastajainliitto ry, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Lihakeskusliitto ry.
Hankkeelle on saatu rahoitusta Maa- ja metsätalousministeriön elintarviketalouden laatustrategiasta.
Tiedote: Suomen Hippos ry
Uutiset
- 3.2.2025Vuoden palkittavat 2024 - äänestä vuoden hevosta ja ratsastajaa!
- 31.1.2025Ratsastuksen ja hevosten vetovoima pitää – jälleen koululaisten suosikkiharrastus!
- 31.1.2025Uusi kansainvälinen kouluratsastuksen työryhmä – Kyra Kyrklund mukana
- 28.1.2025Ratsastuksen parhaat vuonna 2024 – rankingtilastot ja valiomerkit
- 22.1.2025Aaltoselle, Kangasniemelle ja Manniselle OKM:n urheilija-apuraha
- 21.1.2025Lähtisitkö kunta- tai aluevaaliehdokkaaksi?
- 20.1.2025Osallistu virallisen NBECH logon suunnittelukilpailuun
- 20.1.2025Hevosten hyvinvointimittaristo julkaistu
- 20.1.2025Eventing Forumissa ja NSO-seminaarissa kehitettiin kenttäratsastusta
- 16.1.2025Ratsastajat upeasti esillä Urheilugaalassa