Hevosopisto vahvistaa koulutusyhteistyötä kumppanuusyrityksien kanssa

22.10.2024

Hevosopisto tarjoaa nyt opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää osaamistaan tiiviissä yhteistyössä alan huippuammattilaisten kanssa kumppanuusyrityksissä. Uusi yhteistyömalli Ratsastuskeskus Viikin, Wesunda Dressage Centerin, Talli Wistin ja Valmennustalli Karppisen kanssa mahdollistaa käytännönläheisen oppimisen suoraan työelämässä ja hevosalan opintojen suorittamisen joustavasti monimuotokoulutuksena.

Ypäjän Hevosopiston ilmakuva

 

Ypäjän Hevosopiston tiedote 

Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus hankkia osaamista hevostalouden perustutkinnon, ammattitutkintojen tai tutkinnon osien suorittamiseen kumppanuustalleilla.  Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla, ja lähiopetus järjestetään Hevosopistolla tai verkko-opintoina. Opiskelijoiden oppiminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti, mikä varmistaa yksilöllisen ja joustavan oppimispolun.

Ratsastuskeskus Viikki on tunnettu monipuolisista ratsastuspalveluistaan Helsingin Viikissä. Se on elinvoimainen ja itseään jatkuvasti kehittävä yritys, jolle tärkeitä asioita ovat muun muassa jatkuva oppiminen ja kehittyminen. "Meille on tärkeä asia päästä vaikuttamaan, että Suomeen saadaan jatkossakin hyviä ja osaavia hevosalan ammattilaisia. Ala ja alalle kouluttautuminen on tällä hetkellä selkeästi muutoksen edessä. Haluamme olla mukana luomassa toimivaa systeemiä, jonka tuloksena olisi uudet, osaavat ja nykyaikaiset ammattilaiset," kertovat Kristiina Hurmerinta ja Heidi Tunkelo, Ratsastuskeskus Viikistä.

Talli Wist, joka on erikoistunut esteratsastukseen, tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua nuorten hevosten koulutukseen laadukkaissa puitteissa. "Haluamme olla mukana kehittämässä uusia hevosalan ammattilaisia jakamalla osaamistamme ja tukemalla opiskelijoiden kasvua. Meillä on useita nuoria hevosia, jotka kaipaavat reippaita ja motivoituneita ratsastajia," kertoo Johanna Mikkola. Hän näkee yhteistyön Hevosopiston kanssa tärkeänä askeleena kohti alan jatkuvaa kehittymistä ja uusien ammattilaisten koulutusta.

Valmennustalli Karppinen Nurmijärveltä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden syventyä ravipuolen valmennukseen ja oppia ravihevosten kilpailu-uran eri vaiheista. "Meillä on monipuolinen valmennusohjelma, joka kattaa varsojen ajo-opetuksen ja kokeneiden kilpahevosten valmennuksen. Meillä on pieni, toimiva yksikkö, hyvillä puitteilla. Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden oppia eri näkökulmista, kuten hevosten hoito, ajoharjoittelu ja kilpailuvalmennus," kertovat Maarit ja Mika Karppinen. He painottavat, että yksilöllinen lähestyminen hevosiin ja opiskelijoihin takaa laadukkaan ja monipuolisen oppimiskokemuksen.

Wesunda Dressage Center Hattulassa on moderni kouluratsastuskeskus, joka on erikoistunut tavoitteelliseen kouluratsastukseen. " Jotta alamme pysyisi elinvoimaisena, on meidän saatava lisää tekijöitä. Näemme ensiarvoisen tärkeänä, että voimme jakaa Wesundan arvoja ja toimintatapoja eteenpäin, siten että meitä wesundalaisia kasvaisi lisää. Siksi on hienoa, että pääsemme yhdessä Ypäjän Hevosopiston kanssa toteuttamaan tätä tärkeää tehtävää," sanoo Heidi Taipale.

Hakuaika ja lisätietoa

Koulutukseen voi hakea 1.11.–30.12.2024 ja valintahaastattelut järjestetään yhteistyössä kumppaniyritysten kanssa viikolla 2. Verkossa järjestettävä infotilaisuus pidetään 4.12.2024 klo 18. Lisäksi lisätietoja voi saada Hevosopiston osastolta Helsinki International Horse Show'ssa 23.-27.10.2024.

Yhteistyön tavoitteena on tarjota opiskelijoille käytännönläheinen ja työelämälähtöinen koulutuspolku, joka vastaa hevosalan kasvaviin tarpeisiin ja tukee alan ammatillista kehitystä.

Lisätietoja:
Rehtori Päivi Niska, paivi.niska@hevosopisto.fi
Toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner, heli.kivimaki-manner@hevosopisto.fi