Hevosopisto yhteistyöhön Siltakorpi-Jankarin kanssa
8.12.2020
Kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Elmo Jankari ovat vuokranneet käyttöönsä karsinoita Hevosopistolta ja siirtävät toimintansa Ypäjälle.
Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi EM-kisoissa 2015, kuva Peter Nixon.
Tiedote: Hevosopisto
Hevosopisto yhdessä Hevosopiston Valmennuskeskuksen kanssa aloittaa yhteistyön Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin kanssa vuoden 2021 alusta lähtien. Pariskunta on vuokrannut käyttöönsä karsinoita Hevosopistolta ja siirtää toimintansa Ypäjälle. Yhteistyö olympiatason urheilijoiden kanssa on koko ratsastusurheilulle hieno asia, joka vie kenttäratsastusta Suomessa eteenpäin. Siltakorven ja Jankarin tulo Hevosopistolle syventää entisestään kiltakoulumallia ja mahdollistaa opiskelijoille loistavan tilaisuuden nähdä läheltä huippu-urheilua ja saada oppia ammattilaisilta.
– Neuvottelut etenivät Sannan ja Elmon kanssa nopeasti. On upeaa saada maailmanluokan urheilijoiden osaamista Hevosopistolle. Sanna ja Elmo toimivat esikuvina opiskelijoillemme ja tuovat arvokkaan lisään oppimisyhteisöömme, iloitsee toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki.
– Sanna ja Elmo antavat asiantuntemustaan valmennuskeskuksen olosuhteiden ja kilpailutapahtumien kehittämiseen, olemme todella iloisia alkavasta yhteistyöstä koko suomalaisen ratsastusurheilun puolesta.
Elmo Jankari toimii Etelä-Suomen ja Kaakkois-Suomen alueiden liittovalmentajana ja Sanna Siltakorpi kenttäratsastuksen maajoukkuevalmentajana. Yhteistyö Hevosopiston kanssa syventää ja tiivistää entisestään valmentamista.
– Aki Karhapää heitti idean esiin muutama viikko sitten. Punnittuamme asiaa joka kannalta, emme nähneet asiassa kuin pelkkiä plussia. Kaikki on tapahtunut nopeasti eikä kaikki ole vielä täysin selvää. Akille kiitos idean esittämisestä, Elmo Jankari kiittelee.
– Haluamme tuoda Hevosopistolle omaa ammattiosaamistamme sekä näkemystä toiminnan kehittämiseen. Hevosopistolla taas on tarjota Suomen parhaat fasiliteetit meidän treenaamiseemme. Yksi maailman parhaista maastoratojen suunnittelijoista, Eric Winter, oli 2019 Hevosopistolla ja hän teki varmasti hyvän pohjatyön kartoittaessaan alueita. Uskon, että ollaan oikealla tiellä ja tehty oikeita asioita. Minusta on mukava huomata, että nykyinen johto todella panostaa asioihin ja käyttää alan asiantuntijoita maailman huipulta.
– Voimme olla enemmän ja henkilökohtaisemmin apuna ja ratsukot voivat halutessaan tulla useammin valmentautumaan. Opiskelijoille taas voimme tarjota polun huippuammattilaiseksi Hevosopiston tarjotessa koulutusmahdollisuudet ja meidän osaksemme jää huippu-urheilu, Jankari kertoo.
– Kilpailukaudella joudumme tietysti miettimään, miten ratkaisemme asiat. Ykköshevosten kanssa on lähdettävä Eurooppaan, koska Suomessa ei ole neljän tähden kilpailuja. Sen sijaan kuluneena vuonna saimme ratsastettua nuorilla hevosilla todella onnistuneen kilpailukauden Suomessa. Kahteen tähteen asti Suomen tarjonta riittää hyvin, mutta kehittämistä olisi vielä kilpailukauden pituudessa. Nyt se loppuu turhan aikaisin.
Maajoukkuevalmentaja Sanna Siltakorpi näkee kenttäratsastuksen tilanteen tällä hetkellä todella positiivisena.
– Kenttäratsastuksen ympärillä on nyt todella paljon porukkaa ja massa lisääntyy koko ajan. Kun massaa on tarpeeksi, ratsastajat kehittävät toinen toisiaan ja nostavat toisiaan korkeammalle tasolle. Huippu-urheilu tarvitsee nimenomaan ensin massaa ja harrastajia, joista joku innostuu vähän enemmän ja sieltä alkaa pikkuhiljaa nousta huippu-urheilun edellytyksiä täyttäviä tähtiä. Muutama vuosi sitten liittovalmennukseen yhdellä alueella oli hakijoita alle 10, tänä syksynä lähes 60, Siltakorpi toteaa.
– Meillä on noin 30 hevosta tallissa, jotka tulevat Ypäjälle. Suurin osa näistä on omia tai kasvattajien ja muiden omistajien kanssa yhteisomistuksessa. Mukana on kaikenlaisia 2-vuotiaista olympiahevosiin. Hevosaines on nyt hyvä, kahden vuoden sisällä pitäisi olla 3–4 uutta neljän tähden hevosta.
– Seuraavat arvokisatavoitteet on 2021 EM-kilpailut, jos ne järjestetään ja 2022 MM-kilpailut Rooman Pratoni del Vivaronissa. Olimme siellä tänä syksynä kilpailemassa, hevoset viihtyivät hyvin ja tekivät hyvän kilpailun. Jos hevosille saadaan tarpeeksi rutiinia ja kaikki menee hyvin, siellä olisi noin neljä hevosta, joilla olisi edellytyksiä menestyä.
Uutiset
- 12.12.2024Helsinki International Horse Show´lle merkittävä valtionavustus
- 12.12.2024Ypäjän Hevosopisto tuo kansainvälisen Finnderbyn takaisin – perinteikäs kilpailu hypätään 28. kesäkuuta 2025
- 11.12.2024Veera Salminen toista kertaa ponien kansainväliseen finaaliin
- 8.12.2024Pekka Larsenin muistoa kunnioittaen
- 1.12.2024Valtteri Gundersby ja Clavina Y estehallimestarit 2024
- 30.11.2024Esteratsastuksen BOWA Hallisarja käynnistyi Ypäjällä
- 29.11.2024Ratsastustuntien arvonlisävero nousee 14 prosenttiin
- 28.11.2024Olympialaisten koulujoukkueelle kaksi ehdokkuutta Urheilugaalassa!
- 25.11.2024Nyholm ja Gundersby uudelleen valittiin Ratsastajainliiton hallitukseen
- 24.11.2024Syyskokouksessa palkittiin kymmenen alan ansioitunutta toimijaa