HIHS 2024 - Justina Vanagaite-Samuile voitti kouluratsastuksen Grand Prix´n Helsingissä

25.10.2024

Liettuan Justina Vanagaite-Samuile voitti kouluratsastuksen Grand Prix´n Helsinki Horse Show´ssa hyvällä lähes 70 prosentin tuloksella. Hän ratsasti olympiahevosellaan Nababilla onnistuneen ohjelman, eivätkä muut pystyneet häntä haastamaan. Ruotsin Martin Ågevall Romeonalla oli toinen ja Suomen Pariisin vararatsukko Elisabeth Ehrnrooth ja Daytona kolmas.

Justina Vanagaite-Samuile ja Nabab. Kuva Hanna Heinonen

 

“Olen erittäin tyytyväinen, totta kai. Täytyy vielä katsoa suoritus videolta ja lukea tuomareiden kommentit ennen kuin tiedän, miltä se näytti [ulospäin), mutta tunne satulaan oli melko hyvä. Nabab on erittäin hyvässä kunnossa, ja se käyttäytyi täällä hyvin”, kuvaili Vanagaite-Samuile.

Lauantain vapaaohjelmassa hän käyttää tuttua ohjelmaansa jo kolmen vuoden takaa.

“Käytän ohjelmaa enää tämän vuoden. Se kuitenkin sopii hevoselleni hyvin”, hän kertoo elokuvamusiikkia sisältävästä vapaaohjelmastaan.

Ehrnroothin hevosella on ollut pitkä tauko ennen Helsinkiä, joten hän oli tyytyväinen ohjelmansa. Prosentit jäivät vähän mataliksi, sillä hevonen ei tänään loistanut piaffessa ja passagessa.

“Mutta muuten suorituksessa oli useita kohokohtia. Tämä on hänen ensimmäinen kautensa, ja täällä on erityinen tunnelma. Liikumme myös erittäin lähellä tuomareita”, kuvailee Ehrnrooth.

Tuomarit Ulrike Nivel ja Paula Nysten kehuivat Vanagaite-Samuilen suorituksessa suoritusvarmuutta. Tänään se onnistui erityisesti laukkapirueteissa. Ehrnroothin Daytona sai kiitosta laadustaan ja liikkeistään.

 

Elisabeth Ehrnrooth ja Daytona. Kuva Hanna Heinonen

 

25.10. Kouluratsastuksen Grand Prix kansainvälinen kouluratsastus. Lähti 7, sijoittui 5.
1) Justina Vanagaite-Samuile - Nabab, LTU 69,96 %, 2) Martin Ågevall - Romeona, SWE 65,61 %, 3) Elisabet Ehrnrooth - Daytona, FIN 65,04 %, 4) Siiri Kyrö - Kyro Hot Flow, FIN 65,00 %, 5) Mads Hendeliowitz - Autograf Q, SWE 64,63 %

Täydet tulokset: LINKKI