HIHS 2024 – Pohjola Superfinaalien top 30 selvillä

24.10.2024

Helsinki International Horse Show’n kansallisten luokkien karsinnat on saatu ratsastettua, ja sarjojen finalistit ovat selvillä. Pohjola-sarjoissa torstain voittajiksi ratsastivat Aida Hämäläinen ja Calico Z, Sani Illi Backwoods Challengerilla ja Iina Kauhanen Patronella. Myös Amateur Tourin ja Tasotuopin finalistit ovat selvillä.

Aida Hämäläinen ja Calico Z. Kuva Heidi Lammi 

 

Torstain Pohjola Silver GP 135 cm karsintaluokan voitti Kylmälästä kotoisin oleva 16-vuotias Aida Hämäläinen ratsunaan Calico Z. Luokan toinen oli järvenpääläinen Martta Weckstén ratsulla Delaney 9, ja kolmas Hattel Ridersin Korpilahdelta lähtöisin oleva Susanna Granroth tammalla High Hopes du Fleuve.

”Tosi hyvä fiilis, hevonen tuntui hyvältä. Huomenna lähdetään hakemaan voittoa, hevonen tuntuu hyvältä, joten en pidä sitä mahdottomuutena”, Hämäläinen kertoi.

125 cm tasolla ratsastettavan Pohjola Bronze GP’n torstain paras oli lapsiratsastajien EM-hopeamitalistiratsukko, Karijoelta kotoisin oleva Sani Illi, 14, ja FWB-ruuna Backwoods Challenger. Toiseksi luokassa mankilalainen Nita Tolonen, 13, ratsuna Keep Going, ja kolmanneksi Haarajoelta kotoisin oleva Anna Granberg omakasvatillaan Chekkonen.

”Iloisin mielin lähden kohti huomista. Viimeisen linjan ratsastin vauhdikkaasti, joka oli taktiikkana tälle päivälle”, kaksi sekuntia toiseksi tullutta Nita Tolosta nopeamman ajan tehnyt Sani Illi iloitsi.

115 senttimetrin tasolla kilpailtava Pohjola Small GP jatkui jälleen Lahdesta kotoisin olevan 19-vuotiaan Iina Kauhasen ja Patronen voitolla. Toiseksi torstaina helsinkiläinen Olivia Tuomi, 14, ratsuna Graal, ja kolmanneksi oululainen Nita Tolonen, 13, Manouscha van’t Steenputjella. Huikeassa vireessä olevalla Kauhasella on nyt takanaan Ypäjä Horse Show’sta käynnistynyt neljän Pohjola Small GP-luokkavoiton putki.

”Meillä on hevosen kanssa yhteistyö niin kohdillaan, se on varmaan se onnistumisen salaisuus. Huomiseen lähdetään samalla taktiikalla kuin aiempinakin päivinä, omaa parasta suorittamista pyritään tekemään”, Kauhanen kertoo.

 

Sani Illi ja Backwoods Challenger. Kuva Hanna Heinonen

 

Esteratsastuksen Pohjola-kausi huipentuu kaikkien kolmen sarjan Superfinaaliin huomenna Helsinki Horse Show’n perjantai-illassa. Finaaliin tiensä selvittivät keskiviikon ja torstain luokkien yhteistuloksen perusteella kustakin sarjasta 10 parasta ratsukkoa.

Lisäksi kaikkien sarjojen kesken palkitaan parhaan radan tehnyt ratsukko, joka saa Pohjola Best of the best-tittelin sekä erityispalkinnon. Pohjola Top 10 Superfinaalissa kilpailun ratamestareina toimivien brasilialaisen Guilherme Jorgen ja Johanna Mikkolan suunnittelema finaalirata hypätään kaikissa kolmessa sarjassa identtisenä. Vain estekorkeus nousee sarjojen välillä, joka mahdollistaa tulosvertailun sarjavoittajien välillä Pohjola Best of the best-tittelistä.

Huomenna ratkotaan myös suomenhevosten oman Pohjola Finnhorse Grand Prix’n Top 10 finaali 100 senttimetrin tasolla.  

Pohjola Superfinaalin ratsukot 

Pohjola Silver Grand Prix Top 10 Superfinaalit
Patricia Ivanitskiy - Birte Star K Z
Susanna Granroth - High Hopes du Fleuve
Aida Hämäläinen - Calico Z
Iissa Koskinen - Lewis van Equinta
Aada-Minea Hanhela - Lotus vd Bisschop
Martta Weckstén - Delaney 9
Sonja Mäkelä - Celtas Quen
Sani Illi - Gigant
Julia Pitkäranta - Bondarpz Majken
Roosa-Riina Uunila - Hedanga Omhg

Pohjola Bronze Grand Prix Top 10 Superfinaalit
Sani Illi - Backwoods Challenger
Anna Granberg - Chekkonen
Nita Tolonen - Keep Going
Sofia Granat - Lecafu
Saskia Maripuu - Wodana V
Vilma Lappalainen - Kuracca
Vera Sorvoja - Little Q M
Aada-Minea Hanhela - Helena SH
Maarja Lutsokert - Navarro
Iita Marttila - É Veramente Caro

Pohjola Small Grand Prix Top 10 Superfinaali
Iina Kauhanen - Patrone
Nita Tolonen- Manouscha van't Steenputje
Olivia Tuomi - Graal
Veronica Nurminen - Travenort's Ida-Maria
Iitu Hurskainen - Noramaire MM
Sofia Granat - Hublot
Emmi Hallikainen - Eclaire
Tiiu Puranen - Marion
Nella Tossavainen - Pin Rock's Touch The Sky
Lotta Nordman - Herena .

Suomenhevosten Pohjola Grand Prix Top 10 finaali                                                        

Tapani Jussi, Koomikko Hyvinkää
Leppäkangas Vilma, Paletin Liekki Haapajärvi
Haukilehto Linnea, Kai-Keikari Vantaa
Rantala Kirsi, Leiskan Valto Ilmajoki
Mattila Taru, Ruhmeli Espoo
Piirainen Stella, Valkeakuulas Varjakka
Ahtila Reetta, Kardemumma Hämeenlinna
Tolonen Eveliina, Vimmerby Alavieska
Viljakka Anna, Mäntyniemen Einar Pinsiö
Junnila-Ojala Saara, Niittykorven Ruska Koski TL

Myös Tasotuopin finalistit on ratkottu

Helsinki Horse Show’n Tasotuopin karsinnat on saatu ratsastettua, ja sarjan finalistit ovat selvillä. Tasotuoppi-luokissa torstain toisen karsintakilpailun voittoon ratsasti Janika Koistinen hevosella Dallas Z 3360.

Torstain Tasotuoppi presented by Welled Lighttherapy karsintaluokan voitti Kuopiosta kotoisin oleva Janika Koistinen– Dallas Z 3360. Toiseksi ratsasti Minea Halonen – Zinzino, ja kolmas oli Camilla Segercrantz – Coriostro.

“Olen vielä shokissa tästä kaikesta, mutta tuntuu todella hyvältä. En uskaltanut odottaa voittoa, en haaveissanikaan. Annoin hevosen mennä kovaa, ehkä vähän liiankin kovaa, mutta se selvästi ratkaisi luokkavoiton tänään”, riemuitsee Koistinen.

Helsingin jäähalli Helsinki Horse Show’n kilpailupaikkana on tullut Koistiselle tutuksi.

“Huippupaikkahan tämä on. Puitteet ovat erinomaiset, kaikki toimii loistavasti ja onhan tämä sellainen vuoden päätapahtuma. Ihan superhyvät fiilikset, että täällä nyt onnistui näin hyvin tämä rata”, kuvailee jo neljättä kertaa Helsinki Horse Show’ssa kilpaileva Koistinen.

Tasotuoppi huipentuu Top 10 finaaliin Helsinki Horse Show’n lauantai-iltaan. Finaaliin tiensä selvittivät keskiviikon ja torstain karsintaluokkien yhteistuloksen perusteella yhteensä 10 parasta ratsukkoa.

Tasotuopissa on kolme tasokategoriaa. Ratsastajat hyppäävät saman radan, mutta valitsevat oman tason mukaisen luokkakorkeuden, 110, 120 tai 130 cm. Tulokset määräytyvät ratsukoiden virhepisteiden ja ajan perusteella, vaikka hypättävät estekorkeudet vaihtelevat.

Tasotuoppi finalistit

110 cm
Minea Halonen, Zinzino
Camilla Sgercrantz, Coriostro
Inna Ranta, Idefix SVO Z
Sanna Markkanen, Diamantilly KH
Nanelle Selenius, Plan B L
Emilia Karonsuo, Beauty Star K Z

120 cm
Ella Sisko Nuuttila, Gracia
Laura Patrikainen, Lucky Luck
Mira Flinkkilä, Anabel Z

130 cm
Neea Karvinen, HHS Flo Jo

 

Janika Koistinen ja Dallas Z. Kuva Hanna Heinonen

 

Amateur Tourin finaaliratsukot selvillä

Helsinki Horse Show’n Amateur Tour -luokkien karsinnat on saatu ratsastettua, ja sarjojen finalistit ovat selvillä. Amateur Tour -luokissa torstain voittajiksi ratsastivat Betty Yliluoma, Annika Grönroos ja Nía Kartano.  

Torstain Amateur Tour 105 cm karsintaluokan voitti Lepsämältä kotoisin oleva Betty Yliluoma – Duff’s Orders. Luokan toinen oli Elisa Korhonen – Cheek Devil Dew-Drop, ja kolmas Emilia Ranta – Secret Hope.

“Aina on kiva, kun onnistuu ja se on aivan mahtavaa, että onnistuu juuri täällä. Tiesin, että tällä ponilla onnistuessamme olemme nopeita. Onnistuttiin tänään korjaamaan eilisiä virheitä hyvin”, iloitsee toista kertaa Helsinki Horse Show’ssa kilpaileva Yliluoma.

Amateur Tourin 95 cm tasolla ratsastettavan luokan torstain paras oli Annika Grönroos – Cap Nord D’Hyrencourt. Toiseksi luokassa ratsasti Tilda Immonen – RZ Zerlina 640 NF, ja kolmanneksi Karoliina Koivula – Lookalike Bee.

“Poni oli todella kiva ja yllättävän hyvä ollut lähiaikoina. Finaaliin aion valmistautua samalla tavalla kuin tämän ja eilisen päivän luokkiinkin”, kertoo toista kertaa Horse Show’ssa kilpaileva ja perjantain finaalipaikan lunastanut Grönroos.

80 senttimetrin tasolla kilpailtava Amateur Tourin taitoarvosteluluokka jatkui Nía Kartanon ja Joe de Baudemont’n voitolla. Toiseksi torstaina sijoittui Pilvi Helkama – Caballero, ja kolmanneksi Pauliina Stenvall – Goldencoast Di Dario.

“Tuntuu todella hyvältä. Minulla oli aika hyvät odotukset hevoseen, joka ratkaisikin voiton tänään. Olen todella kiitollinen, että olen päässyt treenaamaan Peikin Ratsastuskoulussa ja että olen saanut mennä näin hyvällä hevosella. Ilman Joe’ta, Tomasta ja Milaa en olisi tässä tilanteessa, missä olen tällä hetkellä”, iloitsee ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show’ssa kilpaileva Kartano, ratsastaen suoraan Amateur Tourin Top 10 finaaliin.

Amateur Tour huipentuu kaikkien kolmen luokan Top 10 finaaliin huomenna Helsinki Horse Show’n perjantai-iltapäivällä. Finaaliin tiensä selvittivät keskiviikon ja torstain luokkien yhteistuloksen perusteella yhteensä 10 parasta ratsukkoa.  

Amateur Tourin finaalissa kilpailun ratamestarina toimivan Johanna Mikkolan suunnittelema finaalirata hypätään kaikissa kolmessa sarjassa identtisenä. Vain estekorkeus nousee sarjojen välillä.

Amateur Tour Finalistit

80 cm
Pilvi Helkama, Caballero
Nía Kartano, Joe de Baudemont
Aamu Hukka, Swift Lady
Lotta Stenbäck, Ekavekara

90 cm
Annika Grönroos, Cap Nord D’Hyrencourt
Tilda Immonen, RZ Zerlina
Lotta Riihimäki, Melodie

105 cm
Jemina Rosenback, Drumcaughey Rosie
Emilia Ranta, Secret Hope
Katherine Burns, Cici

 

Iina Kauhanen ja Patrone. Kuva Heidi Lammi 

 

24.10. Kansallisia esteratsastustuloksia, Helsinki International Horse Show

Pohjola Silver Grand Prix Superfinaali 2. Osakilpailu 135 cm, aikaratsastus. Lähti 12, sijoittui 3.
1) Aida Hämäläinen - Calico Z, Sjökulla Riders ry 0/54,90, 2) Martta Weckstén - Delaney 9, Ratsastusseura KiVa ry 0/55,40, 3) Susanna Granroth - High Hopes du Fleuve, Hattel Riders ry 0/55,45

Pohjola Bronze Grand Prix Superfinaali 2. Osakilpailu 125 cm, aikaratsastus. Lähti 23, sijoittui 6.
1) Sani Illi - Backwoods Challenger, Myrkyn Yksityisratsastajat ry 0/50,31, 2) Nita Tolonen - Keep Going, Ratsastusseura ORK ry 0/52,38, 3) Anna Granberg - Chekkonen, Stall Anna Riders ry 0/53,96

Pohjola Small Grand Prix Superfinaali 2. Osakilpailu 115 cm, aikaratsastus. Lähti 24, sijoittui 6.
1) Iina Kauhanen - Patrone, Lahden Ratsastajat ry 0/51,39, 2) Olivia Tuomi - Graal, Sjökulla Riders ry 0/52,06, 3) Nita Tolonen - Manouscha van't Steenputje, Ratsastusseura ORK ry 0/53,42

Tasotuoppi presenterd by Welled Lighttherapy, toinen osakilpailu 110 cm – 120 cm – 130 cm, aikaratsastus. Lähti 20, sijoittui 5.
1) Janika Koistinen - Dallas Z 3360, Kuopion Ratsastajat ry 0/52,76, 2) Minea Halonen - Zinzino, Ratsastusseura Aino ry 0/56,06, 3) Camilla Segercrantz - Coriostro, Keisarinmäen Ratsastajat ry 0/56,25

Amateur Tour 105 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 25, sijoittui 7.
1) Betty Yliluoma - Duff's Orders, Riding Club Solbacka ry 0/21,78, 2) Elisa Korhonen - Cheek Devil Dew-Drop, Monté Team Finland ry 0/23,19, 3) Emilia Ranta - Secret Hope, Lohjan Ratsastajat ry 0/24,8

Amateur Tour 95 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 34, sijoittui 9.
1) Annika Grönroos - Cap Nord D'Hyrencourt, Hankoniemen Ratsastajat ry 0/20,2, 2) Tilda Immonen - RZ Zerlina 640 NF, Suonenjoen Vasama Riders ry 0/20,34, 3) Karoliina Koivula - Lookalike Bee, Ratsastusseura Aino ry 0/22,38

Amateur Tour 80 cm, taitoarvostelu. Lähti 48, sijoittui 12.
1) Nía Kartano - Joe de Baudemont, Fox Riders ry 9.4, 2) Pilvi Helkama - Caballero, Lohjan Ratsastajat ry 9.3, 3) Pauliina Stenvall - Goldencoast Di Dario, Ratsastusseura Varsa ry 9.

Tulokset: LINKKI