Husön Pohjola Grand Tourilla voittoon Peggy Högsten ja Frisco

14.7.2024

Husön 40-vuotisjuhlakilpailut ratsastettiin Helsingin Talosaaressa Husön Ratsastuskeskuksessa, ja kilpailussa ratkottiin kouluratsastuksen pääsarja Pohjola Tourin kolmas osakilpailu. Pohjola Grand Tourilla voittoon ratsasti Peggy Högsten Friscolla, Pohjola Small Tourilla voitokkaana jatkoi Anna Kärkkäinen Minion Verdellä, Pohjola Rising Star Tourilla Sabina Saloniemi ja Fürst Kimba Carrus. Suomenhevosten oman Pohjola Finnhorse Tourin kärjessä jatkavat Lassi Lehmusto ja Vekardo.

Peggy Högsten ja Frisco toukokuussa Kangasalan osakilpailussa. Arkistokuva Hanna Heinonen

 

Helsingin Ratsastajien Peggy Högsten ratsasti 12-vuotiaalla hannoverilaisorillaan Friscolla Intermediate B-tasolla kilpaillun Pohjola Grand Tour osakilpailun voittoon tuloksella 65,991 %.

”Hyvä tunne oli tänään radalla, olen oikein tyytyväinen. SM-kilpailu jää tänä vuonna välistä, kvaaleja emme ehdi keräämään, joten pistetään täydet paukut tähän Grand Tour sarjaan. Vapaaohjelma on jo kasassa, mennään vanhalla ohjelmallani, jossa kuullaan Oopperan Kummitusta. Helsinki Horse Show on tavoitteena, sinne olisi siistiä päästä!”

Kangasalan Pohjola Grand Tourilla ensimmäisessä osakilpailussa ratsukko sijoittui toiseksi. Husön lauantai-illassa ratsastetussa Grand Prix’ssä ratsukko puolestaan oli kolmas.

”Eilen mentiin meidän ensimmäinen Grand Prix, joka oli ihan kelvollinen suoritus. Tunne satulaan on tällä hetkellä hyvä, hevonen tekee hyvää työtä”, kesäkuussa Ypäjän kansainvälisissä kahden tähden luokissa voittanut Högsten summaa.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti sarjakilpailussa pistepörssin kärkeen Husön osakilpailun myötä nouseva Turun Ratsastajien Hanne-Mari Kiuttu ratsunaan Chérubin.

”Valmistautuminen tähän osakilpailuun oli kauden heikoin. Tämä on meille uusi ohjelma, jota ratsastin nyt ensimmäistä kertaa, siitä seurasi radalla hevosen kanssa muutama ajatuskatko, joten siihen nähden olen tulokseen tyytyväinen. Seuraavana kalenterissa meillä on SM-kilpailut Woikoskella sekä Pohjola-sarjan viimeinen osakilpailu”, Kiuttu kertoo.

 

Anna Kärkkinen ja Minion Verde Kangasalla toukokuussa 2024. Kuva Hanna Heinonen

 

Pohjola Small Tourin kärjessä jatkaa Anna Kärkkäinen Minion Verdellä

Ypäjän Ratsastajien Anna Kärkkäinen ja 9-vuotias suomenratsuponi Minion Verde jatkoivat ylivoimaista kulkuaan Intermediate I tasolla ratsastetussa Pohjola Small Tourin kolmannessa osakilpailussa. Ratsukko on voittanut myös molemmat kauden aiemmat osakilpailut sarjassa.

Tänään ratsukon voittotulos oli 71,079 % erityisen vahvalla raviohjelmalla.

”Raviohjelma alkaa olla jo aika hyvällä mallilla, laukassa meillä on vielä kehitettävää, haetaan siihen lisää voimaa ja ajatusta ylämäkeen”, Kärkkäinen analysoi.

Ratsukon ajatukset ovat jo Pohjola-sarjan viimeisissä etapeissa.

”Seuraavana suunnitelmissa on pitää vähän lomaa, annetaan ponille taukoa ennen Ypäjän osakilpailua ja aletaan hahmottelemaan Kür-ohjelma kasaan.”

Toiseksi ratsasti porvoolainen Ronja Lönergren-Soiramo hannoverilaistamma Sabrinalla tuloksella 70,441 %. Ratsastaja oli aivohalvauksesta takaisin kilparadoille toipuneen tammansa suorituksesta silmin nähden liikuttunut.

”Onnellinen fiilis, toki aina on jotain mitä parantaa, mutta olen tosi tyytyväinen. Tällä kaudella haetaan vain hyviä ratoja tällä Inter I-tasolla. Sabrina on ollut 4-vuotiaasta minulla, ja kaksi vuotta sitten sille tuli aivohalvaus, josta on ollut pitkä työ takaisin radoille.”

Kolmanneksi ratsasti Lönegren-Soiramon tapaan Porvoon Mustangia edustava Susanna Hyypiä 11-vuotiaalla WPN-ruuna Ivemmolla.

”Olen tosi tyytyväinen tähän päivään. Kilpailupaikat, joissa tullaan maneesiverryttelystä pihalle ovat tuottaneet meille haasteita jännittyneisyyden kanssa, mutta tänään oli onnistunut päivä, hevonen oli yllättävän rento.”

 

Sabina Saloniemi ja Fürst Kimba Carrus. Kuva Liina Hannula 

 

Pohjola Rising Star Tourin osakilpailuvoittoon Sabina Saloniemi ja Fürst Kimba Carrus

Vaativa B tasolla kilpailtavan Pohjola Rising Star Tourin voittoon ratsasti Dressage Team Traversia edustava tuusulalainen 18-vuotias Sabina Saloniemi ratsunaan 9-vuotias oldenburgilaisruuna Fürst Kimba Carrus. Osakilpailuvoitto oli ratsukolle sarjassa kauden ensimmäinen.

”Tänään ajatuksena oli tehdä hyvä ja tasainen rata, ja siinä onnistuttiin, radalta jäi tosi hyvä fiilis. Loppukauden tavoitteena on päästä tekemään tasaisia ratoja Vaativa B-tasolla, ja mahdollisesti startata myös Vaativaa A:ta”, Saloniemi kertoo.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti 16-vuotias naantalilainen Sohvi Rouvali ratsunaan Fabian, ja kolmanneksi urjalankyläläinen 15-vuotias Mikaela Sinda ratsunaan FWB-ruuna Hages DeBeers. Sarjakilpailun kärkipaikalla pistetilanteessa paikkansa säilyttää Kangasalan Ratsastajien Veera Vesto Donna Lottchenilla, joka sijoittui osakilpailussa viidenneksi.

Pohjola Finnhorse Tourin kärkipaikalla jatkavat Lehmusto ja Vekardo

Suomenhevosten Pohjola Finnhorse Tourin kärjessä jatkaa tuttu parivaljakko, Ypäjän Ratsastajien Lassi Lehmusto ja 12-vuotias ruuna Vekardo. Kauden kaikki kolme osakilpailua nimiinsä vienyt ratsukko teki Husössä tuloksen 70,611 %, ja voitti toiseksi sijoittuneen Riitta Holopaisen ja Hamurain yli kahdella prosenttiyksiköllä yhdestä väärinratsastuksesta huolimatta.

”Hevonen oli hyvä, kuski puolestaan ei ollut ihan hereillä, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Päivän ohjelma sopi Vekardolle hyvin. Näitä unohduksiakin tulee joskus, onneksi ei kuitenkaan kovin usein. Minulla oli siinä niin kova keskittyminen tekemiseen, että yksi tehtävä meinasi jäädä välistä”, Lehmusto summaa päivän suorituksen.

Hyvinkään Urheiluratsastajien Riitta Holopainen oli 10-vuotiaan ruuna Hamurain kanssa toinen, nousten myös sarjakilpailupisteissä toiselle tilalle, ja osakilpailussa kolmannelle sijalle nousi Team Kawerdaa edustava pusulalainen Essi Hiidensalo 11-vuotiaalla ruunalla Hurmauksen Onni.

 

Lassi Lehmusto ja Vekardo. Kuva Hanna Heinonen

 

Husön Ratsastajat jakoivat kilpailussa ansiomerkkejä jäsenilleen. Lue lisää TÄÄLTÄ 

13.–14.7. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour Husön Ratsastuskeskus

Pohjola Grand Tour Intermediate B 2022
1) Peggy Högsten / Frisco 217, HR, 65,991 %
2) Hanne-Mari Kiuttu / Chérubin, TR, 61,622 %

Pohjola Small Tour Intermediate I 2022
1) Anna Kärkkäinen / Minion Verde, YR, 71,079 %
2) Ronja Lönergren-Soiramo / Sabrina, POM, 70,441 %
3) Susanna Hyypiä / Ivemmo, POM, 66,275 %

Pohjola Rising Star Tour VaB Junioreiden joukkueohjelma 2022
1) Sabina Saloniemi / Fürst Kimba Carrus, DTT, 68,081 %
2) Sohvi Rouvali / Fabian, TR, 66,313 % 
3) Mikaela Sinda / Hagels DeBeers, YR, 66,263 %

Pohjola Finnhorse Tour, HeA:7 2022
1) Lassi Lehmusto / Vekardo, YR, 70,611 %
2) Riitta Holopainen / Hamurai, HyvURa, 68,025 %
3) Essi Hiidensalo / Hurmauksen Onni, TKa67,531 %

Tulokset: LINKKI