Kenttäratsastuksen SM-kilpailut Ypäjällä - Axel Lindberg ja Mikko Moisala aloittivat kärjessä

14.6.2024

Ypäjällä perjantaina startanneiden kenttäratsastuksen Suomen mestaruuskilpailuiden koulukokeen voittoon ratsasti senioreissa sipoolainen Axel Lindberg hevosella Bonapartis, Husaariratsastajat ry, tuloksella 33.5 virhepistettä.

Axel Lindberg ja Bonapartis. Kuva Hanna Heinonen

”Rata oli ihan ok, tasainen, mutta myös parannettavaa löytyy. Huomiseen estekokeeseen lähdetään hyvillä fiiliksillä, hevonen oli tänään freesi”, kertoo Lindberg koulukokeen jälkeen.

Axel Lindberg saavutti vuonna 2023 hopeasijan kenttäratsastuksen SM-kilpailuissa hevosella Cascada. Viime vuoden voittaja Aada Puranen ei tänä vuonna ota osaa SM-kilpailuihin.

”Kyllähän sitä aina toivoo mitalin värin kirkastumista, mutta odotellaan malttavaisin mielin. Vielä on kuitenkin kaksi osakoetta jäljellä”, tuumaa Lindberg.

Toiseksi kenttä-SM:en koulukokeessa sijoittui Wilhelmiina Poikkeus hevosella Lucas Stone, Pinomäki Royality Riding Club ry, tuloksella 34.6 virhepistettä. Kolmas oli Aki Karhapää hevosella Adamas, Lempäälän Ratsastusseura ry, tuloksella 37.6 virhepistettä.

Mikko Moisala ja Cracks Cajsa. Kuva Heidi Lammi

Nuorten Suomen mestaruuskilpailuiden koulukokeen voittoon ratsasti vasta 15-vuotias nokialainen Mikko Moisala hevosellaan Cracks Cajsa, Ratsastusseura Varsa ry, tuloksella 30.5 virhepistettä. Toiseksi sijoittui Julia Nikkanen ja Duchess Jeanne d’Arc, Lempäälän Ratsastusseura ry, tuloksella 33.1. Kolmanneksi ratsasti Viivi Mikkola ja Golca, Suomen Kenttäratsastusseura ry, tuloksella 34.5 virhepistettä.

Lauantaina nuorten ratsastajien estekoe alkaa alustavasti klo 11.11 ja senioreiden estekoe klo 12.00. Sunnuntain maastokoe, jossa mestaruus ratkeaa, alkaa klo 9.00.