Linnea Haukilehto ja Kai-Keikari suomenhevosten estemestaruuteen

4.8.2024

Myrkyn Ratsukarnevaalien viimeisessä kilpailuviikonlopussa ratkottiin suomenhevosten estemestaruus vuosimallia 2024. Kultamitalin vei 10-vuotias ruuna Kai-Keikari ratsastajanaan Linnea Haukilehto. Kilpailuviikonlopun aikana ratkottiin myös alueiden välinen joukkuemestaruus, jossa voiton vei Pohjois-Suomen joukkue.

Linnea Haukilehto ja Kai-Keikari. Kuvat Minna Etelämäki

 

Myrkyn Yksityisratsastajien tiedote 

”Onhan tämä mahtavaa, tämä oli minulle kauden päätavoite. Kai-Keikari on nyt ollut tosi hyvässä iskussa ja tehnyt ihan uskomattoman kauden. Minun ei oikeastaan pitänyt edes mennä tässä finaalissa sillä, se lähti alun perin kakkoshevoseksi mukaan kilpailuun”, Haukilehto summaa.

Suomenhevoset hyppäsivät mestaruuskilvassa yhteensä kolme rataa, joista lauantain ensimmäisessä osakilpailussa Haukilehto ja Kai-Keikari saivat yhden pudotuksen, ja tästä kokonaiskilpailuun rasitteeksi virhepisteitä sunnuntaille 2,5. Lauantain estekorkeudella 105 cm kilpaillun osakilpailun voiton vei Jussi Tapani Koomikolla.

Sunnuntain finaalissa ratsastettiin loput kaksi kierrosta, joista molemmat voittajaratsukko selvitti hienosti ilman virhepisteitä. Kai-Keikari on isäorista Ponuveikko, sen on kasvattanut ja omistaa Jaana Koskenranta ja Emmi Tuomisto.

Hopealle ratsasti Ratsastusseura Varsan Viivi Paukkunen 10-vuotiaalla ruunalla Mattilan Toivo, ja pronssimitalin sai kaulaansa Ääneseudun Ratsastajien Vilma Leppäkangas suomenpienhevosori Paletin Liekillä.

 

Suomenhevosten estemestaruuden mitalistit Viivi Paukkunen (vas), Linnea Haukilehto ja Vilma Leppäkangas 

 

Pohjois-Suomen joukkueelle alueiden välinen mestaruus

Alueiden välinen joukkuemestaruus ratkesi Myrkyssä Team Pohjois-Suomen kultajuhlaan. Voittajajoukkueessa ratsastivat Wilma Ojaniemi Fimbrialla, Kiia Halonen AC Safir de Luxella, Sofia Granat Hublotilla sekä Nita Tolonen Manouscha van’t Steenputjella. Pohjois-Suomen joukkueenjohtajana toimi Päivi Granat. Hopealle ratsasti Team Pohjanmaa, ja pronssille Team Häme.

Pohjanmaan Taitomestaruudet ratkesivat senioreissa Myrkyn Yksityisratsastajien Nea Harjun ja Copinne’s Destinyn hyväksi pistein 33,8 ja ponien, lasten ja junioreiden yhdistetyssä mestaruudessa kultamitalin vei Nykarleby Ridklubbin Wilma Wiik taitoarvostelupistein 32,3, ratsuna Fragola.

 

Pohjois-Suomen joukkue Sofia Granat (vas), Wilma Ojaniemi, Kiia Halonen ja Nita Tolonen. Pohjanmaan alueen pj Nina Grankvist ja Liina Hannula onnittelevat. 

 

4.8. Kansallisia esteratsastustuloksia, Myrkyn Ratsukarnevaalit

Suomenhevosten estemestaruus 2024 Presented by VP Tolonen Oy, kokonaistulokset
1) Linnea Haukilehto / Kai-Keikari, STAR, 2,5
2) Viivi Paukkunen / Mattilan Toivo, VARSA, 8,0
3) Vilma Leppäkangas / Paletin Liekki, ÄSeRa, 15,0

Alueiden välinen joukkuemestaruus 100 / 110 cm Presented by NEK Oy
1) Pohjois-Suomi 0/222,74
2) Pohjanmaa 4/226,50
3) Häme 42/244,47

Pohjamaan Taitomestaruus, seniorit 100 cm Presented by Karijoen Kunta
1) Nea Harju / Copinne’s Destiny, MYRat, 33,8/66,89
2) Lotta Övergaard / True One, NURK, 33,6/68,94
3) Marie Granö / B-Claramia, MYRat, 32,3/73,15

Pohjanmaan Taitomestaruus, ponit, lapset ja juniorit Presented by Rolvi Oy
1) Wilma Wiik / Fragola VDP, NURK, 32,3/67,67
2) Peppi Lintilä / B Comrade, LaRat, 32,2/70,22
3) Jenna Hautamäki / 32/68,73

Tulokset: LINKKI