Marika Siippola ja Cerberus ovat parakouluratsastuksen lajimestarit 2024

14.7.2024

Husön 40-vuotisjuhlakilpailussa Helsingin Talosaaressa ratsastettiin parakouluratsastuksen lajimestaruus, johon otti osaa kolme ratsukkoa. Vuoden 2024 lajimestaruuteen kokonaistuloksella 134,973 ratsasti Marika Siippola hevosenaan Cerberus.

Kuvassa voittaja Marika Siippola (keskellä), Jessica Kerttunen (vas) ja Hanne Soininen. Kuva Liina Hannula

 

Espoosta kotoisin oleva Tuomarinkylän Ratsastajia edustava Marika Siippola vei lajimestaruuden ratsunaan 18-vuotias westfalenruuna Cerberus. Ratsukko kilpaili ryhmässä V. Lajimestaruudessa ratsastettiin lauantaina Grand Prix sekä sunnuntaina vapaaohjelma, joiden yhteistulos ratkaisi voittajan.

Ratsukolla on pitempi kilpailutauko taustalla, viimeisin startti on vuoden 2023 puolella.

”Hyvä fiilis, aika ex tempore päätettiin lähteä mukaan kilpailuun. Hevonen on kokenut konkari, ja sen kanssa peruskunto ja viritykset ovat onneksi aika kohdillaan, vähän otettiin tuntumaa ennen kisoja. Hevonen jaksoi tsempata tosi hyvin siihen nähden, että tultiin kauden ensimmäisiin kisoihin ja pitkästä aikaa areenalle”, Siippola kertoo.  

”Cerberus eli ”Elmeri” osaa olla persoona, se on kiltti ja tasainen, mutta välillä siitä löytyy pieni pirulainen sisältä”, hän nauraa.

Ratsukon vapaaohjelman rock-henkisessä äänimaailmassa kuultiin mm. Metallicaa ja Apulantaa.

”Olen Metallican suuri fani, ja tiesin heti, että sitä on saatava ohjelmaan. Sisääntulossa sekä laukkaohjelmassa kuullaan Metallicaa. Raviohjelman musiikki puolestaan oli pitkään haussa, mutta olen myös suuri Apulannan fani, ja kun kuulin biisin radiosta, aloin heti suunnitella siihen mielessäni raviaskeleita”, Siippola kertoo vapaaohjelman synnystä.

Toiseksi ratsasti järvenpääläinen Helsingin Ratsastajia edustava Jessica Kerttunen ratsunaan Duyou Mi, ja kolmanneksi maivalalainen Hanne Soininen ratsunaan La Belleza.

13.–14.7. Kansallisia parakouluratsastustuloksia, Husön Ratsastuskeskus

Parakouluratsastuksen lajimestaruus 2024
1) Marika Siippola / Cerberus, TKR, 134,973
2) Jessica Kerttunen / Duyou Mi, HR, 134,159
3) Hanne Soininen / La Belleza, HA-71, 129,689

Tulokset: LINKKI