NBCH Skaarup Fyn – Soratielle kaksi pronssimitalia senioreiden kouluratsastuksessa

29.6.2024

Mikaela Soratie ja Invincible toivat Suomeen kaksi pronssimitalia Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista Tanskassa. Ratsukko ylsi pronssille sekä perjantain Grand Prix Specialissa että lauantain vapaaohjelmassa. Myös ikäluokkaratsastajien osalta kilpailussa nähtiin onnistuneita suorituksia.

Kuvassa Mikaela Soratie tuulettaa pronssimitalia Tanskassa. Kuva Marko Björs 

 

Perjantain GP Specialissa ratsukko teki tuloksen 70,042 %. Lauantain vapaaohjelmassa ratsukon tulos oli puolestaan 72,280 %. Kultamitalin vei sekä GP Specialissa että vapaaohjelmassa Tanskan Rikke Dupont ratsunaan DWB-ruuna Grand Galiano.

Mikaela Soratie, s. 1982, on kansainvälisen GP-tason kouluratsastaja ja valmentaja, joka asuu nykyisin Hollannissa. Soratie tunnetaan ratsastuksen lisäksi myös korusuunnittelijana. Hän on edustanut Suomea mm. kouluratsastuksen PM- ja EM-kilpailuissa sekä nuorten hevosten MM-kilpailuissa. Suomessa helsinkiläislähtöinen Soratie edustaa Husön Ratsastajia.  

Invincible on 11-vuotias KWPN-ruuna, jonka kanssa Soratie on kilpaillut kansainvälisellä tasolla vuodesta 2023. Näyttävän ratsun tunnistaa kilparadoilla helposti sen värityksestä, Invincible on väriltään kouluradoilla harvemmin nähty palomino.

Nuorten vapaaohjelmassa Anniina Kolu ja Ghana olivat lauantaina viidensiä tuloksella 69,959 %. Ponien vapaaohjelmassa perjantaina Amanda Prittinen ja Reitland’s du Nur du B tekivät tuloksella 71,250 %, ja sijoittuivat viidenneksi.

28.–29.6. Kansainvälisiä kouluratsastustuloksia, kouluratsastuksen NBCH Skaarup Fyn, Tanska

Senioreiden GP Special
1) Rikke Dupont / Grand Galiano, DEN, 72,745 %
2) Mathilde Merethe Klaesson / Sandbaeks Rio EL, NOR, 71,234 %
3) Mikaela Soratie / Invincible, FIN, 70,042 %

Senioreiden vapaaohjelma
1) Rikke Dupont / Grand Galiano, DEN, 74,440 %
2) Mathilde Merethe Klaesson / Sandbaeks Rio EL, NOR, 73,520 %
3) Mikaela Soratie / Invincible, FIN, 72,280 %

Täydet tulokset: LINKKI