Kenttäratsastuksen ikäryhmien EM-kilpailuissa onnistumisia: Anselmi Laiho 13. ja Mikko Moisala 20.

25.8.2024

Kenttäratsastuksen ikäluokkien Euroopan mestaruuskilpailut Puolassa Strzegomissa tarjosivat jännittäviä käänteitä ja taitavaa ratsastusta koko viikonlopun ajan. Nuorissa ratsastajissa forssalainen Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor sijoittuivat 13. ja junioriratsastajissa nokialainen Mikko Moisala ja Cracks Cajsa olivat sijalla 20. Suomen juniorijoukkue sijoittui lopulta kymmenenneksi.

Suomen joukkue avajaisissa, Katariina Laiho

 

Nuorten ratsastajien Euroopan mestaruuskilpailussa kolmen tähden tasolla kilpailleet 19-vuotias Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor suorittivat koulukokeen tuloksella 32,7. Ratsukolla on takanaan kahdet EM-kilpailut junioriratsastajissa ja tälle kaudelle nuoriin ratsastajiin ja kolmen tähden tasolle nousu on tarkoittanut haastavuuden kasvua jokaisessa osakokeessa. Laiho hyppäsi estevirheettömän maastoestekokeen ja paransi sijoitustaan ennen rataestekoetta. Aikavirheitäkin tulokseen lisättäväksi tuli maastoradalta vain 2,8. Rataestekokeessa ratsukko teki virheettömän radan saaden lopputuloksekseen 35,5 ja ollen lopulta sijalla 13.

 

Arkistokuva: Anselmi Laiho ja Krogardens Tenor, Heidi Lammi

 

”Anselmi teki todella hyvän kisan. Maastokokeessa tosi hyvä suoritus, rata oli tekninen ja neljän tähden maastoon lisättiin vain muutama linja. Koulussa ratsukolla on vielä petrattavaa tälle tasolle, vaikka sekään ei missään nimessä huono ole”, toteaa valmentaja Sanna Siltakorpi tammelalaisen Laihon suorituksesta.

 

Arkistokuva: Mikko Moisala ja Cracks Cajsa, Heidi Lammi

 

Toisissa junioreiden Euroopan mestaruuskilpailussaan kahden tähden tasolla ollut 16-vuotias Mikko Moisala ja Cracks Cajsa olivat koulukokeen jälkeen kolmantena. Ratsukko sai hyvällä maastoradallaan harmillisen kosketuksen esteeseen, mikä laukaisi esteen turvakannattimen ja lisäsi heidän tulokseensa 11 virhepistettä. Vain neljän virhepisteen rataestekokeella nokialainen Moisala kuitenkin varmisti lopulliseksi tuloksekseen 40,2 ja se oikeutti 20. sijaan tuloslistalla.

”Mikko teki hyvän tuloksen. Yksi MIM-virhe maastossa, olisi voinut olla tasapainoisempi lähestyminen, mutta kyse ei missään nimessä ollut siitä, että olisi ollut vaarallista. Näitä vaan väillä tulee alas”, kommentoi Siltakorpi Moisalan suoritusta tyytyväisenä

 

 

Arkistokuva: Bea Vallgren ja Baleno, Heidi Lammi

 

Toista kertaa junioreiden Euroopan mestaruuskilpailuihin osallistunut 18-vuotias porvoolainen Bea Vallgren hyppäsi hevosella Baleno maastoradan ilman estevirheitä ja rataesteilläkin virhepistesaldo oli vain neljä. Ensimmäisissä Euroopan mestaruuskilpailuissaan ratsastanut 17-vuotias Rita Vaarala ja Lykke B paransivat sijoitustaan jokaisessa osakokeessa ja saivat arvokasta kokemusta.  

”Bea suoritti hyvin ja varmasti omalla tasollaan. Rita oli ensikertalainen tällä tasolla ja myös hevonen on kokematon – tavoitteena oli kokemuksen haku reissu, kun Ritalla on vielä yksi vuosi jäljellä junioreissa. Varmasti elämän vaikeimmalta radalta tulivat maaliin”, summaa Siltakorpi suorituksia.

 

Joukkueena Suomen juniorit ylsivät kilpailussa kymmenenneksi ollen paras kolmen ratsukon joukkue.

”Sehän oli mahtavaa, että saatiin joukkuetulos. Ei ollut ajatustakaan olla super korkealla tuloslistalla tänä vuonna. Kolmen henkilön joukkue on haavoittuvainen, joten on hyvä, että saatiin tulos”, summaa Siltakorpi juniorijoukkueen saavutuksia.

Siltakorpi on myös toiveikas tulevien vuosien arvokilpailuista, sillä Laiholla ja Moisalalla on vielä kaksi vuotta jäljellä omassa ikäluokassaan, sekä Vaaralallakin yksi. Vallgrenilla edessä on nousu nuorten ratsastajien luokkiin. Kokonaisuudessaan hän on tyytyväinen viikonlopun tuloksiin.

”Kaksi todella kovaa tulosta ja kaksi sijoitusta, saa olla suomalaisratsastuksesta ylpeä. Ei olla myöskään kovin kaukana kärkisijoituksista”, Siltakorpi toteaa.

Mikko Moisala kilpaili Strzegomissa myös 1*-intro luokassa hevosella Amaris ja ratsasti kolmannelle sijalle.

Kenttäratsastuksen nuorten ja junioreiden EM, Strzegom, Puola
Tulokset 25.8.

Nuorten ratsastajien Euroopan mestaruus, CCI3*-L, lähti 58

1) Jasmine Underwood / Indian Girl G, GBR, 26,4

2) Lisa Gualtieri / A D’Auni S, FRA, 26,7

3) Isabelle Cook / Mexican Law, GBR, 27,5

…13) Anselmi Laiho / Krogarden Tenor, FIN, 35,5

Tulokset: LINKKI

 

Junioriratsastajien Euroopan mestaruus, CCI2*-L, lähti 73

1) Hanna Busch / Crystal-Annabell, GER, 27,7

2) Tom Nestor / Cooley Diamond Dancer, IRL, 29,9

3) Mae Rinaldi / Kirwan, FRA, 30,2

…20) Mikko Moisala / Cracks Cajsa, FIN, 40,2

…32) Bea Vallgren / Baleno, FIN, 62,3

….57) Rita Vaarala / Lykke B, FIN, 136,8

Tulokset: LINKKI

 

Junioriratsastajien joukkuekilpailu, lähti 13 maata

1) Saksa, 91,1

2) Irlanti, 94,9

3) Iso-Britannia, 100,4

…10) Suomi, 239,3 (Mikko Moisala / Cracks Cajsa, Bea Vallgren / Baleno ja Rita Vaarala / Lykke B)

Tulokset: LINKKI

 

CCIJ1*-Intro, lähti 5

1) Anna Balcarova / Magnolia Double Diamond, CZE, 34,7

2) Mette Alfring / Irma Peternella, NED, 40,4

3) Mikko Moisala / Amaris, FIN, 45,2

Tulokset: LINKKI

Täydet tulokset: LINKKI