Onnistunut lännenratsastuksen kisaviikko Hälldala Ranchilla

3.9.2024

Ruotsin Tomelillassa Hälldala Ranchilla kilpailtiin 19.-25.8. lännenratsastuksessa NRHA ja NRHA SE -luokkia. NRHA Finlandia edustivat Ruotsissa Elena Wuorimaa, Veera Ruotsalainen ja Eemil Porola.

Veera Ruotsalainen ja Shine Chic Whiz. Kuvat Gert Andersson.

 

Tiedote Anna Porola, NRHA Fin

”Kisa oli ”välikisa”, alunperin meidän piti olla mukana futurityssa, mutta hevonen ei tuntunut valmiilta tähän hetkeen. Mukana oli Sara Larssonin omistama Rockabye Master, joka kilpaili ensimmäistä kertaa todella ja lupaavasti. Vanhempi ruuna Gunners Doll Lena oli mukana vain saamassa rauhallisia ratoja alle ensi kisoja varten”, summaa Elena Wuorimaa.

Wuorimaa työskentelee Open treenarina Ruotsissa ja kertoo suuntaavansa seuraavaksi Axevallan NRHA Septemper Rundown -kilpailuun syyskuun puolen välin jälkeen. 

Veera Ruotsalainen debytoi voitokkaasti 7-vuotiaalla lainahevosellaan Shine Chic Whiz, jonka omistaa Varpu Penninkilampi-Kerola. Shine Chic Whiz eli ”Chico” on valmentautunut talven ja alkukauden Eemil Porolan alla. Ruotsalainen on uusi nimi Suomen reining-kentällä ja tulee Kempeleestä Rajakorpi Ranchilta.

”Onhan tässä samat kilpailulliset asiat, kuin esteissä, mutta siihenpä se sitten jääkin”, pohtii ännenratsastuksen pariin juuri rantautunut taitava youth-ratsastaja. 

 ”Muutamassa kuukaudessa on kuitenkin ehditty treenata hyvien valmentajien johdolla kotitallilla, etunenässä Anna Porolan johdolla - silti voitokas reissu yllätti.”  Nälkä kisakentille kasvoi reissun aikana paljon.

”Chico on tuttu kotitallilta, jossa olen ollut harjoittelijana. Sain hienon mahdollisuuden startata sillä näissä kisoissa, vaikka ajatus kilpailuihin tuli todella yllättäen. Kun Eemil innosti lähtemään Ruotsiin, olen todella iloinen, että lähdin mukaan.”

 

Eemil Porola ja Guntinius.

 

Puolasta Roleski Ranchilta Ruotsiin kaksi viikkoa ennen kisaa matkustaneet Eemil Porola ja Guntinius eli ”Bruno” kisasivat hyvällä menestyksellä loppuviikon luokissa. Ensimmäinen NRHA Trophy -patsas lähti mukaan Hälldala Non Pro Viking Cupin voittosaaliina. 

”Hevosella oli edeltävällä viikolla Puolassa pientä haastetta uusitun kengityksen kanssa, mutta onneksi se saatiin korjattua taitavan sepän toimesta ja pääsimme osallistumaan loppuviikon luokkiin”, kertoo Eemil Porola.

”15-vuotiaan Guntiniuksen kanssa kisataan yhdessä vielä tulevan viikonlopun kotikisat NRHA Greatest Horseman Challenge Finland Show’ssa. Sen jälkeen Brunosta tulee opetusmestari pienemmille sisarruksilleni. Brunoa parempaa ja luotettavampaa kisakaveria ei hevin löydy”, toteaa uutta kisahevosta jo katseleva Porola. 

”Tunnelma Hälldalan kisoissa oli jälleen mahdottoman hyvä, ja areenan pohja yksi Ruotsin parhaimmista. Hevosia kisassa oli vajaat 100. Viikon mittaisiin kisoihin mahtui hyvin helpompia päiviä ja paljon mahdollisuuksia treenata ja korjata ratavirheitä. Kolmen päivän matkustaminen kisapaikalle ei ole hidaste - siihen on vain asennoiduttava hyvällä energialla ja valmistauduttava huolellisesti”, toteaa Rajakorpi Ranchin kilpahevosten huoltojoukoissa ja NRHA Finlandin varapuheenjohtajana toimiva Anna Porola.

Rajakorpi Ranchilla kilpaillaan tulevana viikonloppuna 31.8-1.9 Suomen ainoat NRHA-kilpailut. Porola odottaa viikonlopun tapahtuman olevan lajia eteenpäin vievä, ja toivottaa kaikki tervetulleeksi pohjoiseen. 

NRHA Hälldala Summer Slide & Skandinavian Futurity 2024
Kärkitulokset: 

Eemil Porola ja Guntinius
- 2024 Viking Cup Non Pro Champion 138p
- NRHA Youth 14-18 Champion 70,5p 
- Any Bit Any Age Res. Champion 67,5p 

Veera Ruotsalainen ja Shine Chic Whiz
- Any Bit Any Age 5. sija, 69p 
- Hälldala Ladies Res. Champion 69p 
- NRHA Rookie L1 Res. Champion 70p 
- Hälldala Rookie Champion 70p 

Tulokset: LINKKI  
Lisää kilpailuistawww.nrha.fi