Pariisin olympia- ja paralympiaratsastajat lauantaina 26.10. Horse Show’ssa

18.10.2024

Suomen Pariisin ratsastajat kokoontuvat onnistuneen olympiadin päätösjuhlaan Helsinki Horse Show´hun lauantaina 26.10. Kouluratsastajat Emma Kanerva, Henri Ruoste, Joanna Robinson ja vararatsastaja Elisabet Ehrnrooth, kenttäratsastajat Veera Manninen ja Sanna Siltakorpi sekä parakoulujoukkue Katja Karjalainen, Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi ovat paikalla lehdistötilaisuudessa Jäähallin lehdistökeskuksessa 26.10. klo 9.45. Pariisin ratsastajien Meet & Greet tapaamisia järjestetään Jäähallin aulassa lauantaina kaksi, klo 13.00 ja klo 17.45.

Suomen joukkueen jäsenet iloitsivat Kiss & Cry pisteellä Jonna Aaltosen ja Laxton For U:n suorituksen jälkeen. Kuva Hanna Heinonen 

 

Ratsastajiemme saavutukset Pariisin olympialaisissa ja paralympialaisissa ovat monella tapaa historialliset ja merkitykselliset. Olympiajoukkueessa oli mukana kuusi ratsukkoa kahdessa lajissa, määrä, joka on edellisen kerran ylittynyt vuonna 1956 Melbournen olympialaisissa (ratsastus järjestettiin Tukholmassa). Edellisen kerran Suomelta on kilpaillut koulujoukkue olympialaisissa Soulissa vuonna 1988. Pariisissa koulujoukkueemme saavutti upeasti pistesijan, 8:nnen sijan joukkuekilpailussa. Se oli yksi koko Suomen olympiajoukkueen parhaista saavutuksista. Emma Kanerva jatkoi loistavaa suorittamistaan vielä henkilökohtaisessa kilpailussa, Grand Prix vapaaohjelmassa, jossa hän sijoittui Greek Airilla 12. sijalle henkilökohtaisella ennätystuloksellaan!

Myös kenttäratsastuksessa ei ole ollut mukana enempää kuin yksi ratsastaja sitten 1950-luvun. Veera Manninen teki Sir Gregillä tasaisen varmaa tulosta ja sijoittui lajinsa nuorimpana kilpailijana 36. tilalle. Sanna Siltakorpi ja Bofey Clickin tyylikkään kilpailun keskeytti ennen viimeistä osakoetta hevosen lievä vamma. Bofey on onneksi palannut jo radoille tavoitteena ensi kesän EM-kilpailut.

Merkittävä saavutus oli myös historian ensimmäisen suomalaisen parakoulujoukkueen kilpaileminen paralympialaisissa. Sen eteen koko paramaajoukkue kiersi viime vuoden kansainvälisiä kilpailuja karsintatuloksia hankkiakseen. Upeimpia hetkiä paralympialaisissa ovat olleet Jonna Aaltosen ja Laxton For U:n henkilökohtaiset ennätystulokset, ja koko joukkueen, hevosen omistajat ja tukijat mukaan lukien, upea yhteishenki ja toisensa auttaminen ja kannustaminen!

 

Emma Kanerva ja Greek Air tositoimissa Versaillesin upeissa puitteissa. Kuva Sonja Holma 

 

Meet & Greet Jäähallin aulassa lauantaina 26.10. klo 13.00 & klo 17.45

Lauantaina kokoonnumme kiittämään ratsastajia ja heidän taustajoukkojaan, hevosten omistajia, valmentajia, hevosenhoitajia, avustajia, joukkueenjohtoa ja moni muita tukihenkilöitä heidän upeasta sitoutumisestaan ja panoksestaan.

Pariisin ratsastajat siirtyvät Henri Ruosteen ja Ville Vaurion klinikan jälkeen Jäähallin aulaan tapaamaan yleisöä! Ratsastajia haastattelee siellä Marko Björs, ja he jakavat myös nimikirjoituksia ja heidän kanssaan voi ottaa yhteiskuvia.

Pariisin joukkueen aikataulu lauantaina 26.10.

klo 9.45 lehdistötilaisuus
noin klo 12.00 Olympia- ja paralympiaratsastajien palkitseminen, Areena
noin klo 13.00–13.45 Meet & Greet, Jäähallin aula
noin klo 17.45–18.30 Meet & Greet, Jäähallin aula

 

Veera Manninen ja Sir Greg keskittyneenä hevostarkastuksessa. Kuva Sonja Holma 

 

Koulujoukkue
Emma Kanerva (ja Greek Air)
Henri Ruoste (ja Tiffanys Diamond)
Joanna Robinson (ja Glamouraline)
Elisabet Ehrnrooth (ja Daytona) (matkustava vararatsastaja)

Kenttäratsastajat
Veera Manninen (ja Sir Greg)
Sanna Siltakorpi (ja Bofey Click)

Parakouluratsastusjoukkue
Katja Karjalainen (ja Kameo)
Jonna Aaltonen (ja Laxton For U)
Laura Kangasniemi (ja Goldprins)

Ratsastuksen lajijohtaja ja maajoukkuekapteeni
Tanja Takkula

Parakoulujoukkueen valmentaja
Janne Bergh

Lisätietoahttps://www.ratsastus.fi/paris-2024/

 

Laura Kangasniemi ja Goldprins. Kuva Hanna Heinonen