Paris 2024 - Christian Kukuk ja Checker voittivat esteratsastuksen henkilökohtaista kultaa

6.8.2024

Christian Kukuk voitti olympiakultaa Pariisin Versailles´ssa. Saksalainen hyppäsi Checker 47:llä ainoana 165 cm perusradan ja uusinnan virheittä. Kukukin aikakin oli kolmesta uusintaratsukosta nopein. Lontoon kultamitalisti Steve Guerdat sai uusinnassa pudotuksen Dynamix de Belhemillä, kuten myös pronssiratsukko Maikel van der Vleuten ja Beauville. Finaalin 30 ratsukosta vain 3 hyppäsi perusradan virhepisteittä.

Esteratsastuksen henkilökohtaiset mitalistit, Steve Guerdat (vas.), Christian Kukuk ja Maikel van der Vleuten. Kuva Sonja Holma.

”Minulla ei ollut yhtään paineita, kun ratsastin sisään [uusintaradalle]. Tiesin, että olen jo voittanut mitalin. Olin täysin keskittynyt. Halusin tehdä parhaani ja hyväksyin sen, mitä sitten tapahtuukin”, sanoo Christian Kukuk.

Hän on ollut Ludger Beerbaumin tallin ratsastaja jo vuodesta 2012 lähtien. Hän valitsi itse Checkerin hevosekseen.

”Ensimmäisestä hetkestä alkaen minulla on ollut erityinen tunne sen selässä, kaikki nämä vuodet. Tiesin, että se pystyy johonkin erityiseen.”

”Ludger on tukenut ja työntänyt minua eteenpäin juuri oikeilla hetkillä. Hänen kokemuksestaan on ollut minulle suuresti hyötyä.”

Steve Guerdat ja Dynamix de Belheme. Kuva Kati Hurme.

Myös Guerdat oli tyytyväinen mitaliinsa, vaikka väri ei ollutkaan kultainen.

"Kadun Lontoon olympialaisten voittoni jälkeen ainoastaan sitä, etten ehkä nauttinut siitä niin paljon, kuin olisin voinut. Neuvoin Christiania nauttimaan voitostaan täysillä. Itse aion nauttia hopeasta, sillä tiedän, miten äärettömän vaikeaa mitalien voittaminen on", sanoi hopeamitalisti Steve Guerdat.

Guerdat´n pitkäaikainen hevosenhoitaja Emma Uusi-Simola, joka oli mukana Pariisissa, palkittiin tänä vuonna vuoden 2023 FEI Best Groom Awardilla!

Maikel van der Vleuten on Beauville Z:lla voittanut aiemmin jo henkilökohtaista pronssia Tokiossa sekä Herningin MM-kilpailuissa vuonna 2022. Ratsukon uskomaton mitaliputki sai näin jatkoa, ja van der Vleuten varmisti näin Alankomaille näin mitalin esteratsastuksessa Pariisin olympialaisissa. Joukkue jäi joukkuekilpailussa neljänneksi vain puolen sekunnin erolla Ranskaan.