Paris 2024 - Emma Kanerva teki elämänsä suorituksen Pariisin olympiayleisön edessä

30.7.2024

Pariisin olympialaisten kouluratsastuksen karsintakilpailu käynnistyi loistavasti Emma Kanervan ja Greek Airin nappisuorituksella. Suomen joukkueen ensimmäinen ratsukko teki täydellisen virheettömän ja keskittyneen suorituksen, ja vielä nautti suorituksestaan. Tulos oli 73,680 prosenttia, ja Kanerva sijoittui sillä oman B-ryhmänsä kolmanneksi.

Emma Kanerva ja Greek Air radan jälkeen. Kuvat Sonja Holma.

 

Kanerva ei päässyt ryhmästään suoraan henkilökohtaisen finaaliin, mutta on ensimmäisen päivän jälkeen tulosten perusteella toinen jatkopaikan suhteen. Edellä on britti Carl Hester ja Fame tuloksella 77,345 prosenttia.

”Yritin keskittyä ihan täydellisesti ja ratsastaa jokaisen askeleen. Ajattelin, että minulla ei ole kiire, minä voin nauttia täällä olosta. Ajattelin, että nyt rauhassa. Ihan ajan kanssa. Näköjään se onnistui”, riemuitsi Emma Kanerva.

Viimeisellä linjallakaan hänellä ei ollut minnekään kiire.

”Ajattelin vaan, että milloinhan me tulemme tuonne päätyyn”, nauraa Kanerva tähystellen malliksi kaukaisuuteen.

 

Emma ja Greek.

 

Valmistelut ovat menneet juuri suunnitellun mukaisesti. Eivätkä 34 asteen helle ja korventava auringonpaistekaan vaikuttaneet suorittamiseen. Kanerva kiittää koko Suomen ratsastustiimiä loistavasta työstä ja tuesta.

”Greek on ollut todella hyvä täällä koko ajan. Se on ollut pirteä, energinen ja todella positiivinen. Olen tyytyväinen, että saimme ratsastaa tänään, sillä olen jännittänyt, miten pitkään Greekin täällä koko ajan kehittyvä positiivinen fiilis jatkuu. Hyvä, että olimme nyt radalla, niin kaikki osuu nappiin.”

”Olen todella iloinen, miten siitä on pidetty huolta, ja miten hyvin se palautuu. Niillä on tallissa todella hyvät oltavat, ja meillä on todella hyvä tiimi ja -henki. Kaikki toimii hyvin. Hevonen ei tunnu välittävän kuumuudesta, se on vain valmis menemään.”

 

Kiss and Cry.

 

Kanerva liikuttuu ajatellessaan tunnelmaa upealla Versailles´n kisa-areenalla voimakkaasti mukana elävän yleisön edessä.

”Olihan se lopuksi todella hienoa, kun oli tehnyt tuollaisen suorituksen ja yleisö hurraa ja huomaa, että siellä on suomalaisia. Niin onhan se todella hienoa.”

”Nyt ei enää itse tarvitse jännittää. Nyt voi vain jännittää muita. Ehkä se on vielä kamalampaa… Se jännitys on pahempaa kuin oma jännitys. Nyt voi vaan istua odottamaan ja jännittämään ja tsemppaamaan muita.”

Henri Ruoste (oik.) ja Remy Bastings.

Keskiviikkona karsintakilpailu jatkuu, ja suomalaisista radalla ovat Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond ja Joanna Robinson ja Glamouraline. Ruosteen lähtöaika ryhmässä E on klo 12.06 Suomen aikaa, ja Robinsonin klo 13.09 ryhmässä F.

Tiistaina ja keskiviikkona kilpailtava Grand Prix on karsintakilpailu sekä joukkuekilpailuun että henkilökohtaiseen kilpailuun. Jokaisen kuuden ryhmän kaksi parasta ratsukkoa saa suoraan paikan henkilökohtaiseen kilpailuun sunnuntaina 4.8. Heidän lisäkseen kaikkien ryhmien kuusi parasta ratsukkoa tulosten perusteella pääsee jatkoon. Joukkuekilpailuun pääsee kymmenen maata. Se kilpaillaan lauantaina 3.8.

 

 

Pariisin olympialaiset, Versailles
Kouluratsastustulokset 30.7.2024

Ryhmä A
1) Nanna Sodborg Merrald / Zepter, DEN 78,028 %
2) Dinja van Liere / Hermes, NED 77,764 %
3) Carl Hester / Fame, GBR 77,345

Ryhmä B
1) Daniel Bachmann Andersen / Vayron, DEN 76,910 %
2) Frederic Wandres / Bluetooth Old, GER 76,118 %
3) Emma Kanerva / Greek Air, FIN 73,680 %

Ryhmä C
1) Becky Moody / Jagerbomb, GBR 74,938 %
2) Patrik Kittel / Touchdown, SWE 74,317 %
3) Adrienne Lyle / Helix, USA 72,593 %

Täydet tulokset: LINKKI  

Pariisin olympialaisten ratsastussivusto: https://www.ratsastus.fi/paris-2024/