Paris 2024 - Kenttähevosilla huomenna hevostarkastus ja koulujoukkue tutustumassa kisapaikkaan

25.7.2024

Tunnelma Versailles´n kilpailupaikalla Pariisin olympialaisissa on jo sähköinen. Vaikka yleisön aluetta vielä kuumeisesti viimeistellään, ovat tallit, verryttelyt ja kisakenttä jo täydessä käytössä.

Veera Manninen (vas.) ja Sanna Siltakorpi. Kuva Olympiakomitea.

 

”Tallit ovat oikein hyvät. Siellä on ilmastointi, joten ei ole liian kuuma. Puitteet ovat täällä erittäin mukavat”, kertoo joukkueenjohtaja Tanja Takkula.

Kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen ovat ratsastaneet tänään ensimmäistä kertaa kilpailuareenalla, ja hevoset ovat olleet mukavan rentoja. Kilpailualue on rakennettu puistoon, joten siellä on paljon varjoisia kujia ja suojaa auringolta.

Kenttäratsastuksen maastokoe etenee puistossa ylittäen jopa ponttoonisiltoja pitkin Grand Canal -vesistön. Siltakorpi ja Manninen ovat kävelleet maastoradan jo kaksi kertaa ja kävelevät vielä muutaman kerran lisää. Vaihtoehtoisia reittejä on useita, joten reittivalinnoissa saa joillain esteillä olla tarkkana.

”Maastokoe on minun hevoselleni vahvin osakoe, koska se on luonteeltaan todella menevä. Muissa osakokeissa se on hyvä, mutta vähän liian menevä”, hymyilee Sanna Siltakorpi kuvaillessaan 15-vuotiasta Bofey Clickiä.

”Versailles´n puisto on meidän lajiimme ainutlaatuinen paikka. Totta kai on todella kivat fiilikset suorittaa omaa lajiaan tällaisessa paikassa.”

”Kyllä maasto on ihan olympiatasoinen rata, haasteita löytyy ja se vaatii nopean hevosen. Rataan on saatu kivasti korkeuseroja. Siellä tullaan ratkaisuja näkemään. Maastossa ei ole meille mitään poikkeavaa, mutta parikin ylitystä siltoja pitkin voi tietysti tulla hevoselle yllätyksenä”, sanoo Siltakorpi.

Myös Manninen kuvailee Versailles´n puitteita upeiksi. Hänen ja 14-vuotiaan Sir Gregin valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan ja Greg on ottanut kisapaikalla rennosti. Mannisen mukaan maastokoe on heidänkin lempiosuutensa, vaikka kokonaisuus ratkaiseekin.

”Hyvänä päivänä kaikki on mahdollista. Toivotaan, että täällä on hyvä päivä.”

”Lähdemme hakemaan hyvää kokonaisuutta. Pyrin pääsemään omalle tasollemme ja tehdä rentoja ratoja. Ei yliyrittämistä. Ja ettei hevonen reagoi liikaa upeisiin puitteisiin”, kertoo Manninen.

 

Koulujoukkue odottaa jo Jardyssa

Joanna Robinson (vas.), Emma Kanerva ja Elisabet Ehrnrooth. Kuva Sonja Holma.

 

Koulujoukkueemme Emma Kanerva, Henri Ruoste, Joanna Robinson ja vararatsastaja Elisabet Ehrnrooth on saapunut Haras de Jardyyn aivan Versailles´n kupeessa. Hevoset ovat palautuneet hyvin matkoistaan ja siirtyvät perjantaina kilpailualueelle.

Sekä Kanervalla että Ruosteella on mukanaan kaksi hevosta, Kanervalla Greek Air ja Mist of Titanium ja Ruosteella Tiffanys Diamond ja Quentano 2. Varahevoset Mist of Titanium ja Quentano 2 jäävät perjantaina Jardyyn, kun muu tiimi matkustaa Versailles´iin.

Kanerva, Robinson ja Ehrnrooth olivat torstaina akkreditoitumassa ja tutustumassa kisapaikkaan. Fiilikset ovat erinomaiset, ja kisapaikan puitteet saivat niin ratsastajilta, hevosenhoitajilta kuin valmentajilta ja koulujoukkueen eläinlääkäri Eamond McLaughlinilta hyvät arvosanat.

Huomenna perjantaina kenttähevoset esitetään hevostarkastuksessa. Illalla ovat juhlalliset avajaiset Pariisin keskustassa. Kenttäkilpailu käynnistyy lauantaiaamuna koulukokeella.
 

Koulujoukkueen hevosenhoitajista kisapaikalle ehtivät Minttu Vesterinen (vas.), Nenja Lindgren ja Sini Lindroos. Kuva Sonja Holma


Pariisin olympialaiset, ratsastus 27.7.-6.8.2024

Suomen ratsastuksen joukkue
Kenttäratsastus

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click
Veera Manninen ja Sir Greg

Kouluratsastus
Emma Kanerva ja Greek Air
Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond
Joanna Robinson ja Glamouraline
vararatsukko Elisabet Ehrnrooth ja Daytona

Kenttäratsastuksen aikataulu (Suomen aikaa)
26.7.  1. hevostarkastus
27.7. klo 10.30-19.30 koulukoe
28.7. klo 11.30-16.30 maastokoe
29.7. 2. hevostarkastus
29.7. klo 12.00 esteratsastus, joukkuefinaali ja henkilökohtainen karsinta
29.7. Esteratsastus, henkilökohtainen finaali (25 parasta)
29.7. kenttäratsastuksen joukkue- ja henkilökohtaiset mitalit

Kouluratsastuksen aikataulu (Suomen aikaa)
28.7.  1. hevostarkastus
30.7. klo 12.00-17.00 Grand Prix (30 ratsukkoa)
31.7. klo 11.00-16.30 Grand Prix (30 ratsukkoa)
3.8. klo 11.00-17.30 Grand Prix Special, joukkuefinaali (10 parasta joukkuetta)
3.8. Joukkuemitalit
4.8. 2. hevostarkastus
4.8. klo 11.00-15.00 Grand Prix vapaaohjelma, henkilökohtainen finaali (18 ratsukkoa Grand Prix´stä)
4.8. Henkilökohtaiset mitalit

Esteratsastus
31.7. Hevostarkastus, joukkue
1.8. Joukkuekilpailu, karsinta (20/60)
2.8. Joukkuefinaali (10/30)
2.8. Joukkuemitalit
3.8.  Hevostarkastus, henkilökohtainen
5.8. Henkilökohtainen kilpailu, karsinta (75)
6.8. Henkilökohtainen finaali (30)
6.8. Henkilökohtaiset mitalit

11.8. Päätösseremonia

Tutustu olympialaisiin ratsastuksen Pariisi 2024 -sivustolla: https://www.ratsastus.fi/paris-2024/