Paris 2024 - Olympialaisissa kolme suomalaista toimihenkilöä

1.7.2024

Pariisiin on nimetty kolme suomalaista toimihenkilöä. Pia "Piude" Myrskog on stewardina kenttäratsastuksessa, Maria "Marsha" Colliander toisena varakoulutuomarina kouluratsastuksessa ja Johanna "Johku" Mikkola ratamestari Santiago Varelan avustajana esteratsastuksessa.

Pia "Piude" Myrskog. Kuva Sonja Holma.

 

Myrskogin tehtävänä stewardina on varmistaa, että kilpailusääntöjä noudatetaan. Stewardit varmistavat hevosten hyvinvoinnin ja reilun pelin toteutumisen. Myrskog kutsuu itseään leikillisesti hevosten oikeusasiamieheksi. Stewardit tarkkailevat ja tarvittaessa oheistavat kilpailuissa toimijoita, ja raportoivat mahdollisista sääntörikkomuksista. Stewardeilta vaaditaan vahvaa eettistä valveutuneisuutta. Myrskog on toista kertaa mukana olympialaisissa. Hän oli Tokiossa, ja on toiminut mm. Helsingin ja Oslon maailmancupeissa ja Tryonin ja Herningin MM-kilpailuissa.

 

Maria "Marsha" Colliander. Kuva Hanna Heinonen.

 

Helsinkiläinen Maria Colliander on korkeimman kansainvälisen tason kouluratsastustuomari. Hän kiertää tuomarina arvostelemassa kansainvälisissä kilpailuissa jopa puolet vuoden viikonlopuista. Collianderilla on omaa kisataustaa kouluratsastuksessa, ja hän myös valmentaa. Pariisissa kouluratsukoita arvostelee seitsemän tuomarin ryhmä, ja paikalla ovat myös kaksi varatuomaria, jotka seuraavat ja arvioivat kilpailua ollakseen valmiita astumaan tarvittaessa tuomaristoon jonkun sairastuessa tai muuten estyessä työskentelemään.

 

Johanna Mikkola. Kuva Kati Hurme.

 

Lohjalainen Johanna Mikkola on kansainvälinen toiseksi korkeimman tason esteratamestari. Hän on kansallisesti suosittu ja arvostettu radanrakentaja, ja on myös hankkinut kansainvälistä kokemusta. Esimerkiksi Helsinki International Horse Show´ssa hän on toiminut ratamestarina ja olympiaratamestari Guilherme Jorgen oikeana kätenä. Lohjan Ratsastajia edustavalla Mikkolalla on omaa kisakokemusta, hän toimii tallimestarina ja ratsastuksen opettajana, valmentaa ja kasvattaa FWB-hevosia.

Lue lisää: https://www.ratsastus.fi/paris-2024/