Paris 2024 - Sanna Siltakorpi hallitsi koulukokeessa kuumuvan Bofey Clickin

27.7.2024

Kokenut arvokilpailuratsastaja Sanna Siltakorpi teki olympiadebyyttinsä Versaillesin puistossa hevosellaan Bofey Click. Hevonen oli odotetusti innoissaan ja jännittynyt, mikä myös valitettavasti näkyi muutamana lievänä virheenä. Kokonaistulos oli 35,4 virhepistettä.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click. Kuvat Sonja Holma.

 

”Kuten varmasti havaitsitte, hevoseni hieman jännittyi tuossa areenalla. Olisin toivonut, että se olisi vähän pysynyt rauhallisempana”, kuvailee Sanna Siltakorpi hevostaan koulukokeessa.

”Jos olisin saanut sen vielä vähän paremmin haltuuni, olisi suoritus varmasti ollut vähän parempi. Pääsin kyllä tekemään ne asiat, mitä olin ajatellut, mutta totta kai laatu vähän kärsii siitä.”

”Laukanvaihto, mikä yleensä on sille todella hyvä ja varma, niin se valitettavasti jännitti. Hevonen voi välillä jännittyessään vähän ylireagoida apuihini, ja välillä taas mennä vähän pois avuilta, vähän sellaiseksi ilmapalloksi. Ja nyt kun käytin apuja, niin ei tapahtunut mitään. Se jäi vähän kovaksi, ja ensimmäinen vaihto oli myöhässä.”

Noin viisi minuuttia kestäneessä viiden tähden tason kouluohjelmassa ei kuitenkaan tullut virheitä.

”Ei suuria rikkoja ollut. Raviohjelma pysyi ravina, ja avotaivutukset ja sulkutaivutukset sain tehtyä.”

”Lähtökohtaisesti kotona ohjelma sopii hevoselle, koska siinä tapahtuu koko ajan. Ja hevonen on aktiivinen ja tykkää, että tapahtuu. Pidän ohjelmasta ratsastaa.”

Siltakorpi siirtää ajatuksiaan jo sunnuntaille ja maastokokeeseen. Se on rakennettu näyttäväksi vielä näyttävämpiin Versailles´n puiston puitteisiin.

”Totta kai olisin toivonut vähän paremman kouluohjelman, mutta yritetään huomenna mennä yhtä reippaasti kuin tänään kouluradalla.”

 

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click suorituksen jälkeen.

 

”Onhan se iso ja tekninen [maastorata], että jos ajatukseni herpaantuu ja ajaudun vähän väärälle linjalle tai vähän tasapaino menee tai tulee liukastuminen… En voi siis sanoa, että kaikki on helppoa ja nollalla tullaan [maaliin].  Mutta ei siellä myöskään meille mitään uutta pitäisi olla. Toivotaan, että ajatus pysyy kasassa ja hevonen apujen välissä.”

Sanna Siltakorpi.

Versailles´ssa on sadellut useana päivänä. Se ei kuitenkaan ole vielä päässyt vaikuttamaan kisakenttien pohjiin. Sateella ei myöskään ollut tänään suurta vaikutusta Bofey Clickin suoritukseen.

”Toki, jos on oikein kuuma, on hevonen yleensä vähän rauhallisempi. Pohja oli hyvä. Ei siinä sinänsä mitään.

”Maaston pohjassa voi olla joitain liukkaita kohtia, mutta ei siinä pitäisi mitään katastrofia olla.”

”Toki luulen, ettei kukaan sitä vielä tiedä, sillä se on uutta pohjaa, sillähän ei ole vielä kauheasti menty.”

Maastokoe alkaa sunnuntaina klo 11.30. Veera Mannisen lähtönumero on 22. ja Siltakorven 41. Kisaa voi seurata Ylen TV2:lla ja Areenassa sekä Maxilla.

Lähtölistat ja tulokset: Olympic Equestrian Schedule & Results | Paris 2024 (olympics.com)

Ratsastuksen Pariisi 2024 -sivusto: https://www.ratsastus.fi/paris-2024/