Paris 2024 - Suomen koulujoukkue aloittaa tiistaina olympialaisissa

29.7.2024

Suomen joukkueessa ratsastavat Emma Kanerva ja Greek Air, Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond ja Joanna Robinson ja Glamouraline. Kanerva kilpailee tiistaina ja Ruoste ja Robinson keskiviikkona.

Emma Kanerva ja Greek Air tutustumassa kisa-areenaan. Emma ja Greek aloittavat kilpailun suomalaisista. Kuvat Sonja Holma.

 

Kilpailun 60 ratsukkoa on jaettu kuuteen ryhmään, A-F. Mukana on joukkueita 15 maasta. Suomi on 13:sta maa. Lähtöjärjestys ja ryhmäjako muotoutuvat maailmanlistasijoitusten perusteella.

"Valmistautuminen on sujunut hyvin. Hevonen matkusti hyvin ja on sopeutunut kilpailuympäristöön tosi hyvin, ja tuntuu oikein pirteältä ja positiiviselta. Treenit on sujuneet mallikkaasti. Positiivisin mielin lähdetään huomiseen starttiin. Tavoite huomenna on säilyttää sama vire kuin valmisteluissa tähän mennessä ja tehdä toivottavasti virheetön suoritus. Älyttömän hienoahan olisi päästä joukkueena jatkoon. Olosuhteet on hyvät, on paljon tilaa ratsastaa ja verrytellä hevosia. Areena on aivan valtavan hieno. Hyvillä mielin voi lähteä tekemään starttia, kertoo Emma Kanerva.
 

Koulujoukkue tavoittelee paikkaa joukkuekilpailuun karsintaluokan kymmenen parhaan maan joukossa. Lisäksi tavoitteena on saada ainakin yksi suomalaisratsukko mukaan henkilökohtaiseen kilpailuun Grand Prix -luokasta.

Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond. 

 

Kouluratsastajien lähtöajat Grand Prix´ssa 30.-31.7.
30.7.

Ryhmä B klo 15.06 Emma Kanerva ja Greek Air

31.7.
Ryhmä E klo 12.06 Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond
Ryhmä F klo 13.09 Joanna Robinson ja Glamouraline

 

Joanna Robinson ja Glamouraline. 

 

Lähtölistat: https://olympics.com/en/paris-2024/results/equestrian/dressage/comp0001d1--

Lisätty 29.7. klo 21.25 Emma Kanervan kommentti.