Saana Nieminen kolmannelle sijalle kansainvälisessä matkaratsastuskilpailuissa Ranskassa

21.7.2024

Arvokilpailuihin tähtäävä Saana Nieminen ja Bruno Mars De Garbi sijoittuivat kolmannelle sijalle kansainvälisessä matkaratsastuskilpailussa Ranskan Negrepelissessä sunnuntaina yhden tähden sadan kilometrin luokassa.

Butti Ghemran Al Qubaisi, Julia Serrabassa Batalla ja Saana Nieminen palkintojenjaossa, Alina Huovinen Garcia

 

”Hyvä fiilis, ei ollut mitään suurempia ongelmia. Pienillä välimatkoilla tultiin maaliin (kolmen kärjen kesken), mutta ei kuitenkaan mitään laukkakisaa vaan hevosen kanssa hyvällä fiiliksellä” Nieminen summaa.

Kilpailu toimi kahdeksanvuotiaalle Bruno Mars De Garbille valmisteluna syyskuun lopussa Italian Arboreassa käytäviin nuorten hevosten MM-kilpailuihin. Siellä ratsastettava matka on 120 km ja nyt edessä on treenaamista.

 

Saana Nieminen ja Bruno Mars De Garbi, kuva Alina Huovinen Garcia

 

Nieminen kilpaili myös kahden tähden 120km luokassa lauantaina hevosellaan Coum D’Alsace. Kilpailu meni erinomaisesti maaliin saakka, mutta valitettavasti EM-kvaali Italian Arboreassa syyskuussa käytäviin nuorten ratsastajien EM-kilpailuihin jäi tällä hevosella saamatta viimeisen eläinlääkärintarkastuksen läpäisemättömyyden vuoksi.

”Hevonen tuntui hyvältä, mutta harmittavasti tästä ei nyt EM-kvaalia tullut”, Nieminen kommentoi.

Espanjassa asuvalla Niemisellä on kuitenkin nuorten EM-kvaalit takataskussaan jo kolmella muulla hevosella ja seuraavana tähtäimessä onkin EM-kilpailut. EM-kvaalit hän on saavuttanut hevosilla Shagya Florina, Shagya Buzavirag ja Balkan Rio.

Kahden tähden luokassa kilpaillut Saanan valmentaja, Alina Huovinen Garcia hevosella Amogjar Al Payral joutui keskeyttämään suorituksensa.

”Kyllähän se kirpaisi, mutta uusia tavoitteita kohti”, Huovinen kommentoi.

Kansainvälinen matkaratsastus, Negrepelisse, Ranska

Tulokset 21.7.2024

CEI1* 100km, 57 lähti

1) Julia Serrabassa Batalla / T Rex D Arsol, ESP, 18,5 km/h

2) Butti Ghemran Al Qubaisi / Gori Caribat, UAE, 18,4 km/h

3) Saana Nieminen / Bruno Mars De Garbi, FIN, 18,4 km/h