Sanna Siltakorpi neljän tähden voittoon Strzegomissa

22.4.2023

Puolan Strzegomissa on kilpailtu tänä viikonloppuna kenttäratsastuksen neljän tähden lyhyt kilpailu. Voittoon ratsasti Suomen Sanna Siltakorpi neljätoistavuotiaalla Bofey Clickillä. Toinen ja kolmas sija menivät Saksaan Arne Bergendahlille ja Checkovichille sekä Julia Krajewskille ja Nickel 21. Myös Suomea edustanut Veera Manninen ja Sir Greg sijoittuivat seitsemänneksi kovatasoisessa kilpailussa.

Arkistokuvassa Sanna Siltakorpi ja Bofey Click

 

Siltakorpi ja Bofey Click lähtivät maastokokeeseen sijalta kaksikymmentäyksi  ja suorittivat ainoana ratsukkona maaston puhtaasti ihanneajassa. Estekokeesta ratsukko selviytyi vain yhdellä pudotuksella ja aikavirheellä.

"En olisi uskonut, että pystyn parantamaan sijoitustani noin monta sijaa maastokokeessa. Kouluosuudessa hevonen ei tuntunut niin hyvältä kuin yleensä. Esterataan olen todella tyytyväinen", Siltakorpi summaa.

"Tästä eteenpäin katsotaan miten hevonen palautuu tästä kilpailusta ja seuraavan kerran olisi mahdollisuus kilpailla toukokuussa. Tämän kauden päätavoitteena on oikeastaan vain kerätä pisteitä Pariisin olympialaisiin." Siltakorpi kertoo jatkosuunnitelmistaan.

 

Veera Manninen ja Sir Greg sekä groomit Emilia ja Oona. Kuva Päivi Manninen.

Kaksikymmentäkolmevuotias Veera Manninen ylsi seitsemännelle sijalle Sir Gregillä. Maastokokeeseen Manninen lähti sijalta yhdeksäntoista puhtaasti hypätyn esteosuuden jälkeen ja suoriutui toiseksi nopeimmalla ajalla maaliin.  

Suomen kenttäratsastajat edustavat Strzegomissa isosti. Siltakorvella on Bofey Clickin lisäksi toinen hevonen kahden tähden kilpailussa, joka lähtee huomenna maastokokeeseen palkintosijoilta. Siltakorven ja Mannisen lisäksi Puolassa kilpailee peräti seitsemän suomalaisratsastajaa yhteensä kahdeksallatoista hevosella.  

 

Suomen kenttäratsastus edustus Puolassa

 

Tulokset 22.4. CCI4*-S, Strzegom, Puola 

1) Sanna Siltakorpi - Bofey Click, FIN 40,6 p.

2) Arne Bergendahl - Checkovich, GER 40,6 p.

3) Julia Krajewski - Nickel 21, GER 40,8 p.
...
7) Veera Manninen - Sir Greg, FIN 44,3 p.

Tulokset