Suomelle kulta- ja hopeamitaleita kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista

8.9.2024

Suomen junioreiden ja nuorten kenttäratsastusjoukkue voitti kultaa 4.-8.9. Kööpenhaminassa ratsastetuissa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa CCI2*-S luokassa! Mikko Moisala hevosella Amaris nappasi tasaisella suorittamisella vielä henkilökohtaisen hopeamitalin joukkuekultamitalin lisäksi. Suomen senioreiden kenttäratsastusjoukkue puolestaan ratsasti hopealle haastavassa CCI3*-S luokassa.

Bettina Wikströmin ottama Suomen joukkuekuva.

Joukkuekilpailuissa Suomen joukkue oli mukana vain kolmella ratsastajalla molemmissa ikäluokissa, kun muilla mailla oli kaikilla mukana neljä ratsastajaa per joukkue.

Tuija Rosenqvistin voittajajoukkuekuvassa vasemmalta oikealle Lumi Joutsen, Mikko Moisala ja Helmi Haataja.

Senioreiden joukkueessa kilpailivat Aki Karhapää - Adamas, Orvokki Somervuori - Romeo M ja Hedwig Wikström - Ibsen 27.

Junioreiden ja nuorten joukkueessa puolestaan Suomea edustivat Mikko Moisala - Amaris, Helmi Haataja - Queen’s Quidame KM ja Lumi Joutsen - Louie Bracciole.

“Meillä oli monta tällä tasolla kokematonta ratsastajaa ja myös nuoria hevosia mukana, eli tulos oli ehkä jopa parempi mitä oltiin ajateltu”, iloitsee joukkueenjohtaja Tuija Rosenqvist, joka oli erittäin tyytyväinen etenkin kaikkien Suomen ratsukoiden maastokokeen suorituksiin.

“Täällä oli ihan poikkeuksellisen vaativat maastoradat, mikä näkyy tulosluettelossakin molemmissa luokissa, mutta erityisesti kolmen tähden senioreiden luokassa. Maastorata oli erittäin mäkinen ja se oli rakennettu todella mestaruustason radaksi. Siellä oli hyvin haastavia yhdistelmätehtäviä, paljon hyppyjä muun muassa alamäkeen. Sinne radalle jäi tässä kisassa aika paljon ratsukoita. Suomen tiimin kaikki ratsastajat tulivat maaliin. Se oli minun mielestäni todella kova suoritus tältä porukalta”, kuvailee Rosenqvist.

Junioreiden ja nuorten henkilökohtaisen mestaruuskilpailun hopeamitalisti ja joukkuekultamitalisti Mikko Moisala ja Amaris. Kuva Pompomompo Horse Photography.

Kilpailun tuplamitalisti Mikko Moisala on todella tyytyväinen kilpailusuoritukseensa Amariksen kanssa. “On todella hyvä fiilis. Kilpailu meni odotusten mukaisesti, eikä ollut mitään erikoista tai yllätyksiä oikeastaan. Oli aika lailla meidän tasoista suorittamista”, kuvailee Moisala, joka ratsasti kilpailussa virheettömät maasto- ja rataestekokeet.

Junioreiden ja nuorten kenttäratsastuksen EM-kilpailut ratsastettiin vain kaksi viikkoa sitten ja Suomi ei ollut aivan kärkijoukkueella tämän viikonlopun kilpailussa mukana, onnistuen siitä huolimatta voittamaan joukkuekultaa. “Kyllähän se kuulostaa hyvältä tulevaisuuttakin ajatellen. Suomella on nyt tätä nuorta nousevaa polvea oikein hyvin tulossa”, kertoo Rosenqvist. Hän iloitsee etenkin Suomen joukkueen erinomaisesta joukkuehengestä sekä toisten auttamisesta ja tsemppaamisesta, kehuen myös Sanna Siltakorven erinomaista työtä joukkueen valmentajana.

Hopeaa voittunut senioreiden joukkue. Bettina Wikströmin ottamassa kuvassa vasemmalta oikealle Aki Karhapää, Hedwig Wikström ja Orvokki Somervuori.


Kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet, Kööpenhamina, Tanska
Tulokset 5.-8.9.

Senioreiden Pohjoismaiden ja Baltian mestaruus CCI3*-S, lähti 15
1) Peter T. Flarup / H.Carald Z, DEN, 28,5
2) Emilie Lindgren Laumann / Heinsgaardens Chillo, NOR, 32,4
3) Matilda Wilhelmsson / Hot Diamond Z, SWE, 37,3
…6) Aki Karhapää / Adamas, FIN, 49,4
…10) Orvokki Somervuori / Romeo M, FIN, 72,2
…15) Hedwig Wikström / Ibsen 27, FIN, 131,5

Junioreiden ja nuorten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruus CCI2*-S, lähti 20
1) Signe Kvarnstrand / Allan V, SWE, 29,1
2) Mikko Moisala / Amaris, FIN, 33,3
3) Annika Andersen / Apollo Creed, DEN 39,7
…13) Helmi Haataja / Queen’s Quidame KM, FIN, 53,2
…16) Lumi Joutsen / Louie Bracciole, FIN, 63,9

Senioreiden joukkuekilpailu CCI3*-S, lähti 4 joukkuetta
1) Tanska, 189,4
2) Suomi, 253,1 (Aki Karhapää / Adamas, Orvokki Somervuori / Romeo M ja Hedwig Wikström / Ibsen 27)
3) Norja, 1080,2

Junioreiden ja nuorten joukkuekilpailu CCI2*-S, lähti 4 joukkuetta
1) Suomi, 150,4 (Mikko Moisala / Amaris, Helmi Haataja / Queen’s Quidame KM ja Lumi Joutsen / Louie Bracciole)
2) Tanska, 160,5
3) Ruotsi, 1108,2

Täydet tulokset: LINKKI