Suomenratsujen kouluratsastuksen Kasvattajakilpailun voittoon Ypäjä Paavo

30.8.2024

Ypäjän Hevosopiston kasvattama ja omistama Ypäjä Paavo on voittanut Suomenratsujen kasvattajakilpailun kouluratsastuksessa. Vuoden 2024 Suomenratsujen kuninkaalliseksi taitomestariksi on kruunattu Lotta Stenbäck ja Ekavekara, ja Suomenhevosten koulumestaruuskilpailua johtaa ensimmäisen päivän jälkeen Vekardo ja Lassi Lehmusto. Akulin Pokaalin voiton vei Tukkilan Aurora ja Minttu Liukko.

Helkky Ylönen ja Ypäjä Paavo. Kuva Sini Mansikka.

 

Ypäjän Hevosopiston tiedote

Ypäjä Paavo on voittanut vuoden 2024 Suomenratsujen kasvattajakilpailun Helkky Ylösen ratsastamana Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä. Ypäjä Paavon on kasvattanut ja omistaa Ypäjän Hevosopisto. Hevosen isä on Ypäjä Huttunen ja emänisä Uno. Voitostaan Ypäjä Paavo ansaitsi 3 638 euroa, josta 75 % menee omistajalle ja 25 % kasvattajalle.

Kasvattajakilpailun toiselle sijalle sijoittui Aimo Veijari ja Iina Purontakanen, jotka saivat 1 819 euroa. Kolmanneksi tulivat Vapun Voima ja Elina Kuru, ansaiten 1 364 euroa. Neljänneksi sijoittuivat Ensmäne ja Irina Kokko, saaden 909 euroa. Viidenneksi sijoittui kilpailun paras tamma, Aava Eloisa, ratsastajanaan Jenni Lukana-Suikki, joka sai 636 euron palkintosumman.

Parhaana suomenpienhevosena palkittiin suomenpienhevosyhdistyksen toimesta Anjalan Unto, jota ratsasti Irina Kokko. Anjalan Unto on Maria Kankon kasvattama ja sen omistaa Embu Solutions Oy.

Suomenratsujen Kuninkaallisten Taitomestari

Lotta Stenbäck ja Ekavekara. 

 

Vuoden 2024 Suomenratsujen Kuninkaallisten taitomestariksi on kruunattu Lotta Stenbäck ja Ekavekara. Taitomestaruus ratkesi kahden osakilpailun yhteispisteiden perusteella. Stenbäck sijoittui perjantaina ensimmäisessä osakilpailussa toiseksi ja lauantaina toisessa osakilpailussa kolmanneksi, mikä riitti mestaruuden voittoon.

Akulin Pokaalin voittoon Minttu Liukko ja Tukkilan Aurora

Suomenratsujen Kuninkaallisten ensimmäisen päivän pääluokan Akulin Pokaalin otti nimiinsä Tukkilan Aurora ja Minttu Liukko jo kolmannen kerran. Akulin Pokaali on avoin suomenhevostammoille ja kilpaillaan kouluratsastuksessa He A-tasolla. Akuli oli Valtion Hevosjalostuslaitoksen tamma, joka kilpaili kouluratsastuksessa ja otti nimiinsä 6-vuotiaana koulumestaruuden vuonna 1980. Akuli sai 12 jälkeläistä, joista parhaiten tunnetaan orit Samuli ja Lastun Leka.

Koulumestaruuden johdossa Vekardo ja Lassi Lehmusto

Vekardo ja Lassi Lehmusto ottivat johtopaikan ensimmäisen osakilpailun jälkeen prosentein 70.318. Toisella sijalla ovat 70,079 prosenttituloksella Taikatumma ja Tiina Hyssänmäki sekä kolmannella Riitta Holopainen ja Hamurai prosentein 67,778. Toisessa osakilpailussa ratsukot esittävät omat vapaaohjelmansa musiikkiin. Prix de HerkkuTilan Suomenhevosten koulumestaruus 2. osakilpailu kello 13.10 Juhlakentällä radalla yksi.

Suomenratsujen kuninkaalliset jatkuvat koko viikonlopun. Lauantaina nähdään perinteinen Orikavalkadi ja sunnuntaina kilpaillaan Samuli GP. Tapahtumassa mitellään myös kengityksen SM-kilpailut.

Tuloksia Suomenratsujen Kuninkaalliset 30.8.
Kasvattajakilpailu 2024
1) Helkky Ylönen, YPÄJÄN RATSASTAJAT – Ypäjä Paavo 140.245
2) Iina Purontakanen, YPÄJÄN RATSASTAJAT – Aimo Veijari 139.550
3) Elina Kuru, SOMERON RATSASTAJAT – Vapun Voima 135.277
4) Irina Kokko, KULTA-AHON RATSASTAJAT – Ensmäne 135.056
5) Jenni Lukana-Suikki, KANTA-HÄMEEN RATSASTAJAT – Aava Eloisa 134.817

Suomenratsujen Kuninkaallisten Taitomestaruus kokonaistulos
1) Lotta Stenbäck, KANGASALAN RATSASTAJAT – Ekavekara 8–7.6

Suomenhevosten Koulumestaruus 1. osakilpailu
1) Lassi Lehmusto, YPÄJÄN RATSASTAJAT – Vekardo 70.318,
2) Tiina Hyssänmäki, TALLITIIMI – Taikatumma 70.079,
3) Riitta Holopainen, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT – Hamurai 67.778

Tuloksia Suomenratsujen Kuninkaalliset 29.8.
Prix de OP Ypäjä Akulin Pokaali, Helppo A, 36 lähtijää ja 9 sijoittuu
1) Minttu Liuko, RATSUTIIMI – Tukkilan Aurora 67.069,
2) Annaleena Hahtola, ETELÄ-POHJANMAAN URHEILURATSASTAJAT – Korpimäen Manta 66.638,
3) Maija Heikkinen, PAIMION RATSASTAJAT – Helan Går 66.207

Tulokset kouluratsastus

Tulokset esteratsastus

Suomenratsujen Kuninkaallisten erikoisluokat