Tallille!-tapahtumat käynnistyivät ympäri Suomea
22.8.2024
Ratsastajainliiton jäsentallit ja -seurat järjestävät elo-syyskuussa kaikille avoimia tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan hevosiin ja ratsastus- ja hevosharrastuksen tarjoamiin moniin mahdollisuuksiin. Tallille! -tapahtumissa kaikilla on mahdollisuus kohdata hevosia ja poneja hauskalla ja ikimuistoisella tavalla. Mukaan on ilmoittautunut lähes 30 järjestäjää Hangosta Kuusamoon, ja tarjolla on lähes 40 Tallille! -tapahtumaa. Uudet ja vanhat hevosten ystävät toivotetaan tervetulleeksi luonnonläheisen, tasa-arvoisen ja monipuolisen harrastuksen pariin.
Tallilla voit kokea:
- ainutlaatuisen kohtaamisen hevosen kanssa
- ihmisen ja hevosen sanattoman kumppanuuden ja yhteyden
- ympäristön, jossa harrastaa omista lähtökohdista käsin itselleen sopivalla tavalla
- hyvässä ratsastusseurassa harrastamisen ja yhdessä tekemisen ilot
- ratsastusharrastuksen ja hevosten vaikutuksen fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiisi.
Ratsastus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia harrastaa. Yhdessä hevosen kanssa voi liikkua harrastamisen ja kuntoilun ilosta tai huippu-urheilla olympialaiset tavoitteenaan. Pariisin olympialaisten suomalaisratsastajat aloittivat kaikki harrastuksensa paikallisissa ratsastuskouluissa ja -seuroissa.
Ratsastus on vaativa taitolaji, jossa riittää aina uutta oivallettavaa. Tallilla toimiminen virkistää ja rentouttaa, vaikkei satulaan nousisikaan. Hevosten kanssa toiminnalliset mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ratsastuksen ohella niiden kanssa voi ajaa kärryillä, käsitellä maasta, hoitaa ja harjata, vikeltää eli voimistella hevosen selässä tai vain istua rauhassa katsomassa hevosten puuhia.
Tallilla vietetty aika antaa voimia muuhun elämään. Hevonen rakentaa ja ylläpitää ihmisen yhteyttä luontoon ja eläimiin. Tallilla syntyy ainutlaatuisia elämyksiä, muistoja ja elämän mittaisia ystävyyssuhteita.
Löydät Tallilla! -tapahtumat Ratsastajainliiton nettisivuilla olevasta kartasta. Talleilla mielellään kerrotaan tapahtumista ja kerrotaan omasta toiminnasta. Autamme Ratsastajainliitossa tarvittaessa yhteystietojen jakamisessa!
Linkki: https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/tallille-tapahtumat/
Ratsastuksen vaikuttavuuslukuja (vuoden 2023 lopussa):
- Ratsastuksen harrastajia Suomessa noin 160 000
- Ratsastajainliitossa (SRL) 479 jäsenseuraa ja 316 jäsentallia
- SRL:ssa noin 38 000 jäsentä
- harrastajista noin 94 % on tyttöjä ja naisia, ja heistä vähän yli puolet aikuisia.
- Hevosalan vaikuttavuusanalyysin (2023) mukaan ratsastusharrastuksen tuoma kustannussäästö valtiolle nuorten syrjäytymisriskiä laskemalla on arviolta 1,6 miljardia euroa.
- Ratsastajainliiton harrastajamäärään suhteutettuna lajia yli 2,5 tuntia viikossa harrastavat vähentävät liikkumattomuudesta johtuvia kustannuksia yhteiskunnalle yli 30,8 miljoonaa euroa vuodessa.
- Ratsastus on ollut jo pitkään OKM:n koululaiskyselyissä alakoululaisten tyttöjen toiveharrastus.
- Ratsastuksen lajit sopivat kaiken ikäisille, niin lapsille ja nuorille, keski-ikäisille ja vanhusväestölle. Hevonen liikuttaa ja ylläpitää toimintakykyä myös vanhemmalla iällä.
- Ratsastusharrastus on tasa-arvoista, miehet ja naiset myös kilpailevat tasapuolisesti kaikissa lajeissa.
- Hevonen on vaikuttava terapeutti, jota käytetään monin eri tavoin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Hevonen on hyvä kasvattaja, opettaja ja yhteistyökumppani – eikä hevonen syrji.
Uutiset
- 12.12.2024Helsinki International Horse Show´lle merkittävä valtionavustus
- 12.12.2024Ypäjän Hevosopisto tuo kansainvälisen Finnderbyn takaisin – perinteikäs kilpailu hypätään 28. kesäkuuta 2025
- 11.12.2024Veera Salminen toista kertaa ponien kansainväliseen finaaliin
- 8.12.2024Pekka Larsenin muistoa kunnioittaen
- 1.12.2024Valtteri Gundersby ja Clavina Y estehallimestarit 2024
- 30.11.2024Esteratsastuksen BOWA Hallisarja käynnistyi Ypäjällä
- 29.11.2024Ratsastustuntien arvonlisävero nousee 14 prosenttiin
- 28.11.2024Olympialaisten koulujoukkueelle kaksi ehdokkuutta Urheilugaalassa!
- 25.11.2024Nyholm ja Gundersby uudelleen valittiin Ratsastajainliiton hallitukseen
- 24.11.2024Syyskokouksessa palkittiin kymmenen alan ansioitunutta toimijaa