Uran paras MM-tulos Talvikki Järviselle ja Danser T:lle

22.9.2024

Talvikki Järvinen ja Danser T tekivät Le Pin au Harasissa, Ranskassa uransa parhaimman tuloksen MM-tasolla. Hevosyksiköissä kilpaillut suomalaisvaljakko oli mukana arvokilpailuissa neljättä kertaa ja sijoittui 27:nneksi. Järvisen suoritus huipentui virheettömään tarkkuuskokeeseen, jossa valjakko sijoittui upeasti toiseksi. Kilpailussa oli mukana 79 hevosvaljakkoa.

Talvikki Järvinen ja Danser T sekä groomi Camilla Christiansen. Arkistokuva Kaisa Kähö.

 

Järvisen valmistautuminen kilpailuun ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä hän loukkaantui vakavasti kesällä kilpailuissa. Murtuneet kylkiluut eivät olleet vielä MM-kilpailuissakaan täysin kivuttomat. 16-vuotias Danser T oli kuitenkin hyvässä kunnossa, minkä vuoksi maailmanlistan sijalla 12. oleva Järvinen päätti lähteä lajissaan kahden vuoden välein järjestettävään arvokilpailuun.

Järvinen teki koulukokeessa onnistuneen tuloksen 57,37 virhepistettä. Maratonin tulos oli 111,29, ja hän lähti viimeiseen, kolmanteen osakokeeseen, tarkkuuteen sijalta 29. Loistavan tarkkuuskokeen ansiosta hämeenlinnalainen nousi lopputuloksissa vielä kaksi pykälää. Groomina hänellä oli Camilla Christiansen.

Henkilökohtaista kultaa voitti sveitsiläinen Mario Gandolfo Favelalla. Joukkuekilpailussa käytiin mitaleista äärimmäisen tasainen taisto. Kultaa vei lopulta vain yhden virhepisteen marginaalilla Ranska, ja Saksa oli toinen vajaan virhepisteen edellä pronssimitalisti Sveitsiä.

 

Suomalaisvaljakko MM-areenalla koulukokeessa. Kuva Esther Klok.

 

Tulokset 22.9.
Valjakkoajon MM-kilpailut, Le Pin Au Haras, Ranska. Lähti 79 valjakkoa.
1) Mario Gandolfo / Favela, SUI 149,25
2) Marion Vignaud / First Quality, FRA 149,76
3) Stefan Ulrich / Samito, SUI 151,50
…27) Talvikki Järvinen / Danser T, FIN 168,66
Täydet tulokset: LINKKI

23.9. klo 10.52 korjattu Järvisen onnettomuuden ajankohtaa.