Vapaaehtoiskampanja hevosharrastajille – vie hevosen kanssa iloa kummikohteisiin

13.8.2024

Kummihevoskampanja tuo hevosia lähemmäs ihmisten arkea, lähde sinäkin hevosesi kanssa mukaan tekemään hyvää. Kummihevonen on hevonen, joka ilahduttaa kummikohdettaan. Kummikohde voi olla koulu, päiväkoti, vanhainkoti, palvelukoti / asumisyksikkö, urheiluseura tai vaikkapa työyhteisö. Tässä vapaaehtoiskampanjassa teemme yhdessä hyvää.



Kummihevosen taustajoukot kontaktoivat lähiseudun mahdollisia kummikohteita löytääkseen itselleen mieluisan. Sen jälkeen ilmoittaudutaan kampanjaan (linkki lopussa). Kummihevosena toimimisen tarkoituksena on viedä hevosen tuomaa iloa eteenpäin sellaisille, jotka muuten jäisivät siitä paitsi.

Mukaan toivotaan kaikkia hevosihmisiä, ammattilaisia ja harrastajia, ihan lajista riippumatta. Tässä kampanjassa ei ole tärkeää, mitä kummihevonen tekee työkseen. Se voi olla lämminveriravuri, harraste-estehevonen, näyttelyponi tai terapiahevonen tai ihan mikä vain muu. Tärkeintä on välittää hevosen antamaa hyvää oloa eteenpäin. Vuonna 2015 ensimmäistä kertaa toteutettu tempaus keräsi ensimmäisellä kerrallaan peräti 162 kummihevosta kummikohteineen mukaan.


Kummihevoskampanja käynnistyy 1.9.2024 ja jatkuu vuoden loppuun saakka.

 

Mitä kummihevosena toimiminen on?

•  Kummihevonen tuo vähintään kerran kuukaudessa tervehdyksensä kummikohteelleen kertoen hevosen arjesta. Viesti voi olla sähköposti kuvineen, Youtube-video tai vaikka suora Teams-yhteys. Tavoitteena on kertoa hevosten arkisesta elämästä ja samalla viedä tietoa monipuolisesta hevosalasta. Pienet ja arkiset asiat ovat usein niitä kaikkein parhaita!

• Koulut, päiväkodit, vanhainkodit, palvelukodit, asumisyksiköt, urheiluseurat tai työyhteisöt ovat sopivia kummikohteita.

• Kummihevoset esittelevät itsensä somessa käyttäen #kummihevonen. Hippolis, Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto jakavat näitä edelleen. Kummihevosta ilmoittaessa sitoutuu siihen, että yhteystiedot saa tarvittaessa välittää paikallismedialle. Itse toki viime kädessä päättää, haluaako median kanssa tehdä yhteistyötä.

• Kummihevoskampanjassa mukana oleminen tarkoittaa sitoutumista 1.9.2024-31.12.2024 välisenä aikana seuraavaan:

    • Kummihevosen-tervehdys kuvan ja tekstin tai videon kautta kerran kuukaudessa kummikohteelle. Myös live-lähetys Teamsin kautta voi olla kiva.
    • Mahdollisuuksien mukaan vierailu kummikohteeseen tai kutsua kummikohde vierailulle (esim. tallille, kilpailuihin tai hevosen muulle ”työpaikalle”)

 

Ilmoittaudu täällä mukaan. 

 

Kummihevoskampanjan ovat mahdollistaneet Suomen Hippos ry, Suomen Ratsastajainliitto ry ja Hevosalan kehittämiskeskus Hippolis ry.

 #kummihevonen

 

Lisätietoja:


Emmi Korpiola, emmi.korpiola@ratsastus.fi p. 0409680340 - Suomen Ratsastajainliitto

Erja Mattila, erja.mattila@hippolis.fi p. 045 111 7754 - Hippolis

Saara Iivari, saara.iivari@hippos.fi p. 040 569 6597 – Suomen Hippos ry