Veronica Nurmisesta Travenort's Ida-Marialla junioreiden kenttäratsastuksen Suomen mestari

21.7.2024

Suontaan Ratsastajien järjestämässä Back on Track -kenttäkilpailussa ratkottiin junioriratsukoiden kenttäratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut 20.-21.7.2024 Hattulassa Suontaan kartanolla.

Veronica Nurminen ja Travenort's Ida-Maria, Sofia Pakarinen

 

Kaksipäiväisissä kenttäkilpailuissa kilpailtiin lauantaina koulu- ja esteratsastuksessa. Sunnuntaina lopputulos ratkaistiin jännittävällä maastoestekokeella. Asikkalan seudun kilparatsastajia edustava Veronica Nurminen Travenort's Ida-Marialla kirkasti viime vuoden juniorien SM-hopeansa kultamitaliksi vieden kokonaiskilpailun voiton. Ratsukon tulos oli koulukokeesta 34,3, rataesteiltä 8 virhepistettä ja maastoestekoe estevirheettä ihanneajan puitteissa. Kultamitali irtosi Nurmiselle siis kokonaistuloksella 42,3. Hopealle ratsasti Tampereen ratsastusseuran Juuli Norha ja Kamelotas yhteistuloksella 45,0 ja pronssille Kanta-Hämeen Ratsastajien Emmi Olli ja Quinta tuloksella 74,2. 

 

Veronica Nurminen ja Travenort's Ida-Maria, Sofia Pakarinen

 

”Tavoitteenamme oli saada kirkastettua viime vuoden hopeamitali SM-kullaksi. Kilpailu meni siis juuri kuten suunnittelimme ja nyt tuntuu mahtavalta! Kouluosuus olisi voinut mennä paremminkin, mutta rataesteet ovat vahvuutemme, sillä olemme kilpailleet niitä jo 125 cm tasolla. Maastokoe on kuitenkin se paras osuus, jonne on aina kiva startata. Maaston rata oli tänään meille erityisen sopiva ja tuntui helpolta. Tulevaisuudessa tavoitteenamme ovat junioreiden EM-kilpailut”, tuore suomenmestari Nurminen kertoo.

Tänä vuonna junioriratsukoiden kenttämestaruudesta kilpaili 11 ratsukkoa ja kilpailut käytiin 100 cm tasolla. Mukana luokassa oli paljon uusia SM-tasolla kilpailevia ratsukoita ja jännitettävää riitti aivan kokonaiskilpailun loppuun asti. 

"Ensimmäisenä ratsastettu koulukoe oli suhteellisen tasainen ja ratsukot suoriutuivat siitä onnistuneesti. Estekokeen radan teknisesti haastava kokonaisuus ja 110 cm taso toivat lauantain kilpailupäivälle lisäjännitystä, kun tulostilanne eli osakokeen aikana. Kokonaisuus huipentui sunnuntain maastoesterataan, jossa lopputulokset ratkesivat vasta aivan viimeisillä esteillä", kertoo kilpailut järjestävän seuran Suontaan Ratsastajat ry:n puheenjohtaja Seppo Laine.

 

Veronica Nurminen ja Travenort's Ida-Maria, Sofia Pakarinen

 

Kansallisen tason Suomen mestaruusluokan lisäksi Suontaan Ratsastajien kilpailuissa (19.–21.7.) ratsastettiin viikonlopun aikana seuratason taistoarvosteluluokka (60 cm), aluetason avoimia kenttäratsastusluokkia (80 cm ja 100 cm) sekä aluetason kenttäratsastusluokka (80 cm), jossa ratkottiin suomenpienhevosten mestaruus. Kilpailuissa oli yhteensä noin 120 lähtöä. Kilpailuiden suosiosta kertoo, että osa luokista täyttyi ilmoittautumisaikana pikavauhtia ja niihin jonotettiin varasijalistalta.

Suontaan kartanolla ratsastettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa juniorien suomenmestaruudesta. Aiempina vuosina tapahtumassa on kilpailtu poniratsukoiden Suomen mestaruuksista (vuosina 2006, 2018–2020, 2023). 
 

Tulokset 21.7. Kenttäratsastus, Hattula
Junioreiden Suomen mestaruuskilpailu
KE 100 cm

1) Veronica Nurminen / Travenort's Ida-Maria, AKIRA 42,3
2) Juuli Norha / Kamelotas, TRS, 45,0
3) Emmi Olli / Quinta, K-HR, 74,2

Täydet tulokset: LINKKI