Vilma Leppäkangas ja Paletin Liekki suomenhevosten Pohjola-sarjan voittoon

25.10.2024

Vilma Leppäkangas ja suomenpienhevosori Paletin Liekki ovat voittaneet Helsinki Horse Show’ssa ratsastetun Pohjola Finnhorse Grand Prix’n finaalin. Sarjan viisi osakilpailua ja finaali ratsastettiin estekorkeudella 100 cm. Sarjakilpailupisteiden perusteella Jäähallin finaaliin paikan saavutti sarjan kymmenen parasta ratsastajaa. Sarjan toiseksi ratsasti Saara Junnila-Ojala Niittykorven Ruskalla ja kolmanneksi Linnea Haukilehto Kai-Keikarilla. Amateur Tourilla voittajiksi selviytyivät Emilia Ranta ja Secret Hope, Annika Grönroos ja Cap Nord D'Hyrencourt sekä Pilvi Helkama ratsunaan Caballero.

Pohjola Vakuutuksen Urheilupäällikkö Teemu Hintsanen (vas), Pia Larsen ja Hankkijan Osastopäällikkö Heikki Kankainen onnittelemassa Vilma Leppäkangasta ja Paletin Liekkiä. Kuva Hanna Heinonen

Haapajärveltä kotoisin oleva sarjavoittaja Leppäkangas iloitsi voittoa Helsingin Jäähallin mukana eläytyvän yleisön edessä.

”Ihan huippufiilis, poni oli todella hyvä! Paletin Liekki menee niin lujaa, että tietoisesti lähdettiin ratsastamaan aikaa”, Leppäkangas kertoo.

9-vuotias Paletin Liekki on säkäkorkeudeltaan 140 cm, ja se luokitellaan pikkuponiksi. I-palkinnolla kantakirjatulta orilta löytyy saavutuksistaan tältä vuodelta myös suomenhevosten kenttämestaruus ja estemestaruuden pronssimitali.

”Nyt huilataan hetki, talvella Paletin Liekkiä ajetaan ja treenataan hangessa. Ensi kauden tavoitteena ovat suomenhevosten kenttä- ja estemestaruus, päätavoitteena olisi saada molemmista kultamitali.”

Saara Junnila-Ojala ja Niittykorven Ruska. Kuva Hanna Heinonen

Suomenhevosten toisen sijan nappasi luokan toisesta tuplanollaradasta vastannut Saara Junnila-Ojala, Koski TL, vasta 7-vuotiaalla tammalla Niittykorven Ruska.

”Mahtava fiilis, oli huikeaa päästä tänne asti! En osannut odottaa näin hyvää tulosta, pääsimme mukaan Pohjola-kauteen vasta sarjan puolivälistä”, äitiyslomalta radoille palannut Junnila-Ojala kertoo.

Kolmanneksi ratsasti osakilpailuiden pistepörssin ykkönen ja hallitseva suomenhevosten estemestari, vantaalainen Linnea Haukilehto 10-vuotiaalla ruunalla Kai-Keikari. Ratsukko teki finaalin nopeimman radan, mutta sai yhden pudotuksen.

”Hyvä fiilis, Kai-Keikari oli radalla aika jännittynyt, se ei ole ollut näin suurella areenalla koskaan. Se suoritti kuitenkin hienosti, olen oikein tyytyväinen siihen”, Haukilehto kertoo.

Linnea Haukilehto ja Kai-Keikari. Kuva Hanna Heinonen

Amateur Tourin parhaat vuosimallia 2024 selvillä

Estekorkeuksilla 80–105 cm ratsastettava Amateur Tour on saatu Helsingin Jäähallilla päätökseen. Kilpailussa ratkotaan sekä taitoarvostelun voittaja eli Amateur Style Champion, paras poni eli Amateur Pony Champion ja kokonaiskilpailun voittaja eli Amateur Champion.

Amateur Champion tittelin voitti espoolainen Emilia Ranta. 14-vuotias ratsastaja tähtää ensi kaudella kansallisiin junioriluokkiin.

”Tosi hyvä fiilis en osannut odottaa voittoa!”

Voittajan ratsu on 15-vuotias tamma Secret Hope, Emilia Ranta kuvailee sitä herkäksi ja meneväksi.

Amateur Pony Champion tittelin voitti Hangonkyläläinen 12-vuotias Annika Grönroos.

”Hyvältä tuntuu, Horse Show’ssa on ollut hauskaa kilpailla. Ponini on todella kiltti ja rehellinen”, Grönroos kertoo.

Taitoarvostelun 80 senttimetrin tasolla vei nimiinsä Lohjalta kotoisin oleva 16-vuotias Pilvi Helkama ratsunaan Caballero.

”Rata tuntui tosi hyvältä, ”Kalle” on ihan paras. En osannut odottaa voittoa eilisen jälkeen, mutta toiveissa se oli”, Helkama kertoo.

Taitotuomari Marja Tetri-Rantanen (vas), Anu Tuomi ja Pia Larsen onnittelemassa Pilvi Helkamaa ja Caballeroa. Kuva Heidi Lammi

25.10. Kansallisia esteratsastustuloksia, Helsinki International Horse Show

Suomenhevosten Pohjola Grand Prix Top 10 Finaali presented by Hankkija kansallinen esteratsastus 100 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 8, sijoittui 8.
1) Vilma Leppäkangas - Paletin Liekki, Ääneseudun Ratsastajat ry 0-0/38.22, 2) Saara Junnila-Ojala - Niittykorven Ruska, Ratsastusseura Varsa ry 0-0/40.78, 3) Linnea Haukilehto - Kai-Keikari, Stall Anna Riders ry 0-4/37.78

Amateur Tour Top 10 Finaali kansallinen esteratsastus 95 cm / 105 cm, välitön uusinta. Lähti 6, sijoittui 1.
1) Annika Grönroos - Cap Nord D'Hyrencourt, Hankoniemen Ratsastajat ry 0-0/38.36, 2) Emilia Ranta - Secret Hope, Lohjan Ratsastajat ry 0-4/44.40, 3) Tilda Immonen - RZ Zerlina 640 NF, Suonenjoen Vasama Riders ry 0-8/36.09

Amateur Tour Top 10 Finaali kansallinen esteratsastus 80 cm, taitoarvostelu. Lähti 4, sijoittui 1.
1) Pilvi Helkama - Caballero, Lohjan Ratsastajat ry 34.5, 2) Nía Kartano - Joe de Baudemont, Fox Riders ry 31.1, 3) Aamu Hukka - Swift Lady, Suomen Kenttäratsastusseura ry 30.6

Tulokset: LINKKI