Voittamaton Vekardo ja Lassi Lehmusto kouluratsastuksen Pohjola Superfinaalin voittoon

27.10.2024

Suomenhevosratsukko Lassi Lehmusto ja Vekardo ovat voittaneet kouluratsastuksen Pohjola-sarjan Superfinaalin Helsingin Jäähallissa. Toiseksi finaalissa ratsasti Anna Kärkkäinen Minion Verdellä, ja kolmanneksi Tiina Hyssänmäki Taikatummalla. Hyvinkään finaalin sarjavoittajat sekä kaksi ’Lucky Winneriä’ selvittivät tiensä Jäähallin Top 6 Superfinaaliin, jossa ratsukot mittelevät toisiaan vastaan oman sarjatasonsa mukaisella vapaaohjelmalla.

Lassi Lehmusto ja Vekardo. Kuva Heidi Lammi

Pohjola Finnhorse Tourilla Helppo A tasolla kilpailleet, ja sarjan voittaneet Lassi Lehmusto ja Vekardo ovat olleet kilpailukaudella 2024 voittamattomia. Ratsukolla on saavutuksina myös kaikkien osallistumiensa Pohjola osakilpailuiden voitto ja suomenhevosten koulumestaruus. Tulosluettelo on vakuuttava, Lehmuston ja Vekardon kauden kahdestatoista kilpailustartista heillä on saldona 9 voittoa ja 3 toista sijaa. Ratsukon voittotulos Helsingin Jäähallissa oli hienot 73,37 %.

”Jäähallin yleisön edessä ratsastaminen oli hirveän hienoa, tuntuu todella hyvältä! Tämän kilpailukauden päätteeksi täytynee korkata samppanjapullo tiimimme kanssa”, Lehmusto tunnelmoi.

Ratsukon täsmällinen ja tarkka rata sai selostajilta Teemu Ahteelta ja Marko Björsiltä kiitosta, mutta teknisellä vaikeusasteellakin päästiin ratsukon vapaaohjelmassa herkuttelemaan mm. jyrkkien sulkutaivutusten, vastalaukkavolttien ja keskiravi-käynti siirtymisten myötä.

Vekardo oli mukana myös viime vuoden Superfinaalissa, jolloin se oli suurella areenalla jännittynyt ja ratsukko ei päässyt näyttämään parasta osaamistaan. Tänä vuonna Lehmusto tiimeineen oli tehnyt tarkan suunnitelman, miten Jäähallin olosuhteisiin valmistaudutaan.

”Laitettiin sille tänä vuonna korvahuppu hieman vaimentamaan yleisön ääniä. Lisäksi tehtiin tälle vuodelle sellainen taktiikka, että jätimme tiistain harjoitteluajan Jäähallilla välistä. Se sopi Vekardolle paremmin ja sen oli helpompi tulla areenalle”, ratsunsa hyvin tunteva Lehmusto kertoo.

Anna Kärkkäinen ja Minion Verde. Kuva Hanna Heinonen

Toiseksi tuloksella 71,28 % Superfinaalissa ratsasti ypäjäläinen Anna Kärkkäinen 9-vuotiaalla suomen ratsuponilla Minion Verde. Ratsukko voitti Pohjola Small Tour sarjan, jossa kilpaillaan tasolla Intermediate I. Superfinaalin kolmas oli Pohjola Finnhorse Tourin kakkonen, Tiina Hyssänmäki ja 9-vuotias ori Taikatumma tuloksella 69,75 %.