Paris 2024 – Myös Veera Manniselle MER-tulos Strzegomissa

21.4.2024

Pariisin olympialaisiin tähtäävä kenttäratsastaja Veera Manninen saavutti Strzegomissa, Puolassa vaaditun Minimum Eligibility Requirements eli MER-tuloksen hevosellaan Sir Greg. Manninen osallistui ruunalla 4* lyhyeen kenttäkilpailuun sijoittuen kovatasoisessa kilpailussa 28:nneksi yhteistuloksella 57,1 virhepistettä.

Veera Manninen & Sir Greg. Arkistokuva Heidi Lammi 

 

”Kilpailusta jäi hyvä fiilis, tänään onnistuttiin hyvin rataesteillä. Maasto puolestaan oli tekninen ja siellä oli riittävästi tekemistä. Lähdimme siellä suunnitelman mukaan vaihtoehtoiselle linjalle, jonka tiesimme tuovan yliaikaa, mutta emme halunneet ottaa riskejä. Se kannatti, sillä maasto sujui estevirheittä ja Sir Greg toimi hyvin, verrattuna parin viikon takaiseen kisaan nyt oli selkeästi parempi tuntuma. Hevonen tuntui tosi hyvältä läpi kilpailun”, summaa Veera Manninen.

Ratsukko suoritti koulukokeen tuloksella 36,3 virhepistettä, ja teki maastokokeen ilman estevirheitä, mutta harmillisesti aikavirhein 16,0. Estekokeessa ratsukon tulos oli 4,8 virhepistettä, joista 0,8 ylitetystä ihanneajasta.

”Puolassa on tosi kiva kisata, järjestelyt toimivat täällä aina hyvin. Sade on vähän haitannut pohjia, mutta järjestäjät ovat tehneet parhaansa taatakseen ratsastajille mahdollisimman hyvät olosuhteet. Seuraavaksi suunnitelmissa on palautua tästä kilpailusta pari viikkoa ja sitten palataan takaisin kotiin Suomeen, jossa treenataan reilu kuukausi ennen viimeistä valmistelevaa kilpailua.”

Neljän tähden kilpailussa mukana oli myös Suomen Axel Lindberg, joka teki Cascadalla yhteistuloksen 102,1, ollen kilpailussa sijalla 46. Pariisin olympialaisiin Mannisen tapaan tähtäävä Sanna Siltakorpi saavutti MER-tuloksen Bofey Clickin kanssa niin ikää Strzegomissa kahta viikkoa aiemmin, 7.4. 

Kenttäratsastus kilpaillaan Pariisin olympialaisissa 27.–29.7. huikealla kisapaikalla Château de Versailles´n puistossa. LINKKI

 

Sanna Siltakorpi (vas) ja Veera Manninen. Kuva Päivi Manninen

 

21.4. Kansainvälisiä kenttäratsastustuloksia CCI4-S*, Strzegom, Puola

1) Robin Godel / Grandeur de Lully CH, SUI, 32,0
2) Andrew Hoy / Vassily de Lassos, AUS, 33,4
3) Lara De Liedekerke-Meier / Formidable 62, BEL, 34,0
…28) Veera Manninen / Sir Greg, FIN, 57,1
…46) Axel Lindberg / Cascada, FIN, 102,1

Täydet tulokset: LINKKI